Salut amice! Si eu sunt mai la fel ca tine (- partea sociala nu am prieteni, poate doar pe steam). Totusi am ceva sfaturi, eu sunt clasa a 10-a.Deci sa incepem:
1.E normal, nu esti obisnuit cu noii profesori, colegi si restul. Si fata de prieteni, mai bine sa nu ai (asa este si in cazul meu) si sa fii cuminte decat sa ai anturaj plin de fumatori/alcolici nu iti recomand asa am eu unii colegi care chiulesc. Chiar daca nu iti place la scoala (si eu am inceput sa urasc liceul acum) doar fii cuminte si poate fa niste teme, mai invata ceva ce sa iti foloseasca.
2.Mie nu imi este dor, nu simt dorul acela. Mai asteapta pana te mai acomodezi si iti va trece 100%. De nu incearca sa vorbesti cu parintii/psiholog.
3.Mie nu. Nu am prea avut amici asa ca nu ma afecteaza chestia asta. Pana la urma este normal sa plece asa se intampla cand intri in liceu + nu ai nevoie.Cu timpul poate iti trece, de nu incearca raspunsul de la 2.
4.Este normal e ceva temporar pana te mai acomodezi cu liceul.De nu incearca de la 2.
Raspuns definitiv: Iti va trece melancolia pana te acomodezi si uiti.De nu cauta un psiholog poate intri in vreo depresie.
P.S: Nu trebuie sa dai nimanui bani prin Paysafe. TPU este o comunitate non profit si care este cladita pe umerii fiecarui utilizator.REPET: Nu dai bani la nimeni pentru un simplu raspuns. Daca vrei imi dai FUNDA, cum am precizat ai nevoie sa te obisnuiesti cum ai facut si in clasa a V-a, clasa a VIII-a de nu inseamna ca ai depresie.
Salut,mersi frumos de raspuns, tie ti-a fost greu sa te acomodezi cu clasa a 9-a? Adica cunosteai pe cineva de la inceput, de ex fosti colegi de generala sau alte cunostinte sau erai ca mine un strain printre necunoscuti? Cat de mult ti-a luat sa te acomodezi la liceu?
1.Da. Profesorii/colectivul diferit fata de ce eram obisnuit.
2.Da cativa colegi(cunostinte) + pe mine nu m-a afectat daca cunosc pe cineva sau nu.
3. Cateva saptamani.Cum a fost si in clasa a V-a, a VIII-a dureaza ceva.Bine ca nu sufar de depresie, poti sa devii foarte trist/melancolic.
1. Toti avem problemele noastre. Eu in liceu am avut foarte putini colegi de clasa cu care m-am inteles. Asta este soarta nu plang.
2. Este normal sa iti fie dor in primul an de scoala generala pentru ca ai petrecut 8 ani. Va trece daca nu te gandesti zilnic si nu faci o drama din chestia asta.
3. Esti deja clasa a 9-a. Nu te mai gandi la ce a fost, la copii cu care te-ai jucat. Bucura-te ca ai avut ocazia sa ai prieteni buni si ca ai avut cu cine sa te joci, nu gandi negativ. Gandeste spre viitor acum.
4. Daca tu la 15 ani vrei sa mai fii copil, dar eu dupa ce am terminat facultate si master ce sa mai zic? Da este bine cand esti copil si naspa dupa ce te angajezi. Fiecare varsta are avantajele si dezavantajele ei. Mi-ar placea sa fiu copil la mama sa ma duc la tara sa alerg pe campii, dar in acelasi timp parca e mai bine sa am bani si sa imi fac mofturile. Este cu dus si intors.
Offtopic. Daca nu ai ce face cu banii, du-te si cumpara o haina sau mancare pentru saraci. Si ti-am zis si saptamana trecuta, meriti cateva palme sa te trezesti la realitate.