| piciuk a întrebat:

am si eu o curiozitate. crede cineva in deochi? fara glume de prost gust. si imi cer scuze daca nu e categoria potrivita, dar n-am stiut unde s-o incadrez

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, eu cred. Deochiul este considerat o superstiţie, dar cred că are şi o explicaţie mai uşor de acceptat şi anume că suntem înconjuraţi de energie, iar noi, la rândul nostru, transferăm energie fie că vrem, fie că nu, aceasta fiind binefăcătoare sau negativă. Unele persoane sunt foarte sensibile la cuvintele şi intenţiile celor din jur (ştii expresia "Cuvântul zideşte") şi reacţionează la acestea. De aceea unii poartă asupra lor ceva roşu; o fi autosugestie, dar cred că are un anumit farmec, culoarea roşie simbolizând vitalitate şi o "fortăreaţă" a protecţiei împotriva magiei/energiilor negative (ştiu bătrânii ce ştiu).

12 răspunsuri:
| Dobitoc a răspuns:

Eu sincer cred pentru ca am fost deocheat de cateva ori si chiar mi-a fost foarte rau pana cand mi-a zis mamaia Tatal Nostru.

| bianca a răspuns:

Da cred

e singura superstitie in care cred cu desavarsire!

| piciuk explică:

Si cum sa fac sa nu ma mai deoache lumea? de fiecare data cand ies in oras ma intorc acasa cu dureri de cap si n-am nicio "mamaie" care sa imi descante si mie nu-mi trece nici cu Tatal Nostru sadsad

| pengu a răspuns:

Buna
eu cred, mai ales ca si eu am deochiat chiar si pe mama (i s-a facut atat de rau dupa ce m-am uitat destul de ciudat in ochii ei - eram mica - incat a devenit foarte palida, si molesita), dar dupa cum a spus si GloSs, daca i se spune sau isi spune persoana deochiata Tatal Nostru, totul e ok happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. eu cred in deochi si ca-sa iti treaca ori te descanta candva. ori spui u tata nostru.sau te duci la altcineva care are leac.sau porti o funda sau ceva cu rosu pe tine sau la tine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Şi pe mine mă ajută rugăciunea "Tatăl Nostru" zicând-o de trei ori.
Sunt multe "metode de prevenire": purtând ceva roşu sau un talisman micuţ cu "ochiul magic" http://tinyurl.com/3a8gqhm, de exemplu.

| piciuk explică:

Pai si de unde sa iau si eu talisman cu "ochiul magic"? pot gasi ceva pe net? ca la mine in oras nu prea cred.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am primit unul, dar cred că se găseşte şi la magazine chinezeşti, nu e ceva neobişnuit. O să mă mai interesez în legătură cu subiectul acesta.

| Vis3z a răspuns:

Da si eu cred in deochi. Leacuri din impotriva deochiului ar fi Tatal Nostru si din cate am auzit de la bunici si parinti acum nu stiu cat de adevarata e chestia sa porti un articol de imbracaminte
pe dos de preferat lenjeria intima. Acum sa nu credeti ca e vreo perversitate sau orice alt ceva a fost decat o idee.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pui puţină aghiazmă în mâini şi te dai pe faţă de trei ori; dacă nu e suficient, dă-te cu mir pe frunte şi zi "Tatăl nostru" până simţi că îţi trece. Şi atunci când spui rugăciunea, îţi plimbi mâna pe faţă în sens antiorar.
M-am informat pentru tine de la o persoană care se deoache, şi ea procedând în acest fel.

| piciuk explică:

Am facut asa si casc intr-una... de abia reusesc sa termin toata rugaciunea. oare de ce? multumesc mult pentru ca m-ati ajutat!

| DarkBlood32 a răspuns:

Si eu am fost deocheata. Si cred. S-a uitat un barbat in ochii mei si apoi mi-a venit sa vomit. worried