anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU! Am si eu o intrebare careia ii caut de multa vreme raspunsul. De ce lumea se duce de rapa? Se strica din ce in ce mai mult, odata cu trecerea timpului? Sa intram in amanunte! Era o vreme in care :
- nu puteai sa incalci cuvantul parintilor tai, sa le vorbesti nepoliticos sau sa ii injuri pentru ca stiai de frica lor - astazi se intampla exact pe dos, nu mai stim sa ne respectam nici macar parintii
- copii, adolescenti si tinerii erau pasionati de lectura, le placea multor dintre ei sa invete pentru scoala, se jucau tot timpul afara ( intr-un cuvant, isi traiau copilaria sau adolescenta pentru ca ei constientizau ca aceste clipe nu se vor mai intoarce nicicand ) - astazi, nu mai stie nimeni cum sa se comporte in raport cu varsta; suntem atrasi inca de la o varsta frageda de tot ce tine de rau; nu mai iesim afara cu prietenii, stam toata ziua in fata pc-ului pana devenim virtuali, nu mai stim ce se intampla in jur; nu ne mai place sa citim carti, spunem ca ne plictisim si ne pierdem timpul; incercam sa facem tot ce face X sau Y ( " Daca X fumeaza sau se drogheaza, eu de ce nu as putea face la fel ca si el? Daca X sau Y intretine relatii sexuale la varsta la care el ar trebui sa aiba cu totul si cu totul alte interese, eu de ce nu as face la fel? Ce am oare de pierdut? Sunt mai prost decat el? " ) Pe vremea aceea daca o fata isi pierdea virginitatea, era luata in ras de catre toti si vazuta cu ochi rai. Astazi se intampla acelasi lucru, insa in cazul in care fata mai este inca virgina.
Ce s-a intamplat cu lumea asta? De ce ne schimbam pe zi ce trece si devenim altfel decat trebuie sa fim?

4 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Nascut in anii ''91 pot spune ca generatia dupa 97 - 2000 deja. numai o cunosc, eu par mic de varsta cand sunt barbierit, mereu am tangente cu unii copilasi de 14 15 ani care vor sa ne batem, cand ma infig putin in ei dau bir cu fugiti. de obicei vin cu 'interventiile' ca deh. pune mana da un telefon, vin alti si uite asa se lamuresc toti ca nu am 14 15 ani.
Uneori mai se ajunge si la bataielaughing
Urasc generatiile astea de dezaxati.
Nu toti sunt la fel, insa 80% tot sunt :^^
De cand port barba vad ca sau cam cumintit astia, dar sunt satul de copii care la 14 ani arata de 20, si na, la fel si cu pustoaicele, care la 11 ani deja au menstruatie, la 13 ani deja arata de 20, si se imbraca, machiaza strident.
Cum pot sa imi dau eu seama care are 13 ani si care are 20 +? daca le intrebi minte,deh sa fie bagate in seama,si dupa te ia politia pentru corupere de minori, nu? ce pot spune,' pe vremea mea' cand faceam scoala era cu trimestre, acu e cu semestre.
erau profesionale si altele, acum s-a desfiintat profesionala(din cate stiu eu)
Ma simt asa batran, cu toate ca am doar 21 de ani.
Noi dadeam martisoare mereu la fete de 'ziua lor' pe cand acum... fix pix.
Scuze de roman, nu asta a fost intentia mea, insa am pus suflet in ce am scris happyP.S uneori imi e dor de acele vremuri in care pustani de 14 15 ani nu se purtau asa matur, mi-e dor de vremurile in care in clasa a 8 a 9 jucam ascunsea, alergam prin curtea scoli dupa fete, dupa baieti si altelesad

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Timpul acordat pentru castigul pentru painea zilnica, teama de pierdere a locului de munca, au redus timpul parintilor acordat copiilor.Iar acestia sunt prea mult si necontrolat in contact cu o meddia aresiva, avand si acces-practic nelimitat-laindustria degenerativa.

| tpuforyou a răspuns:

Buna! un raspuns poti gasi si in linK>ul acesta! ..http://www.savulescu-md.ro/documente/blaga/cap10.html
Bafta!

| OoAlexaOo a răspuns:

Regulile nu mai sunt atat de stricte. Traim intr-o lume in care, mai nou, totul este posibil. Ai punctat bine situatia. Atat de multi au incetat sa se comporte cat de cat Ok!
Totusi, ii poti condamna? Pe vremuri, drogurile nici macar nu cred ca intrau in tara, nu aveau cum sa le atraga atentia copiilor, care, serios vorbind, sunt usor de influentat. Mai nou, pentru a fi constient, trebuie sa fi in mare masura matur, sa-ti dai seama ca ce faci este gresit.
Inainte nu exista calculatorul, de aceea acum toti adolescentii isi pierd timpul in fata lui. Imi este rusine sa recunosc, dar si eu fac asta. Insa, imi impun limite. Niciodata nu refuz sa ies afara din cauza lumii virtuale si pot spune ca citesc foarte multe carti, insa sunt SF.
Mda... De ce incalci spusele parintilor? Cel mai probabil e un mod de a demonstra ca esti "cool", sau pur si simplu vrei ceva ce altul are, dar tie iti lipseste. Un cont pe FB, spre exemplu.
Aiurea, dar asta e adevarul. Totul a devenit un mare haos. Sunt recunoscatoare ca am gasit persoane care nu intra in tiparul precizat de tine, persoane in care am incredere...