| EuAlaStrain a întrebat:

am si eu o intrebare : Credeti ca sunt destept? sincer nu vreau raspunsuri stupide.acum sa va zic despre mine.happy Deci am 14 ani. sunt baiat si as vrea sa aflu cam cat de intelegent credeti ca sunt. adica de multe ori mama/ alte persoane pe care le cunosc imi zic ca sunt ft inteligent dar totusi la scoala. sunt considerat. de. 30% din clasa prost deoarece. nu invat. nu am reusit sa ajung la stadiul un sa-mi dau seama ca trebuie sa invat ca sa pot face ceva in viata. dar ma rog. sa contiuu deci. asa pe langa asta am facut un test IQ. nu stiu daca prea bun si am luat 103 puncte., de ft multe ori o ajut pe mama cu sfaturi. cu sfaturi bune si ea se mira de ce ii zic. pentru sunt chestii destul de. intelegeti voi. si mama mea nu e o femeie proasta are la viata ei ei cred ca peste. 300-400 de carti citite. asa. tot timpu sunt calculat. imi fac o parere despre o persoana in timp nu pe loc. tot timpul analizez lumea. stau o privesc aflu ce stie si dupa "ii pun eticheta" in mintea mea in rest nah nu stiu ce sa mai spun. aaa. am pus intrebarea deoarece. ma rog. tata si cu mama se cearta ft des. si cred ca in. max 2 luni vor da divort sad si acest lucru se datoreaza din cauza tatalui meu. ma rog el e foarte. adica tot timpul ma face prost/caspoman/si multe altele. si eu sunt genu ala de om care. fac lucrurile mai bine daca sunt incurajat si nu invers. deci de o bucata buna de vreme. nu mai am incredere in mine. Si de accea am pus aceasta intrebare. Scuze categoria.

Răspuns Câştigător
| dafna a răspuns:

Inteligenta nu se masoara in notele de la scoala, inteligent inseamna sa intelegi ce explica profesorul, sa poti sa vezi esentialul, sa intelegi idea, sa poti prinde repede un lucru in clasa, sa-ti mearga mintea, sa gasesti usor solutii in urma unor deductii logice, nu neaparat sa ai note mari. Daca nu repeti /inveti/tocesti nu ai sa poti reda integral cuvintele profesorului. Poti fi foarte inteligent si sa nu stii componentele ochiului, ca nu le-ai invata. Despre Einstein, considerat acum in unanimitatea geniu, se spune ca ar fi fost chiar corigent la matematica sau fizica, cert e ca a fost considerat de proprii parinti un copil cu o inteligenta limitata, chiar ii gasisera un serviciu, in port sa care bagaje, pana pe la 15 ani nu a uimit pe nimeni ba dimpotriva.

Capul sus, pieptul in fata, nasul in vant si nu mai pleca urechea la ce spune unul, altul. Ai persoane de calitatea in jurul tau, mama ta de exemplu, a carei parere conteaza, restul apa de ploaie, cainii latra, caravana trece. Daca te opresti din drum pentru fiecare caine ce latra nu mai ajungi la destinatie.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La 14 ani, daca acceptam ca stii sa citesti cursiv de la 8 ani si ca citesti minim o carte pe saptamana (e foarte putin la varsta ta, dar am luat o valoare minima), ar trebui sa ai minim 310 carti (un minim absolut).
Coeficientul de inteligenta este usor sub medie, dar in limitele normalului. Daca ti-l cultivi, poti ajunge la varsta de adult sa depasesti usor media populatiei. Daca nu inveti mult, va ramane cam tot pe aici, ceea ce te va duce in jumatatea inferioara a populatiei ca inteligenta.

| DarQueen a răspuns:

Uite ce spun eu: Da, esti foarte inteligent! Din cate imi dau seama, tu gandesti filozofic si iti place sa rezolvi orice problema prin gandire. Ei bine, asa sunt si eu. Cu scoala, si mie mi se spune ca nu invat(desi ma paste sfantu B.A.C anul asta, in fine), insa, am invatat sa nu imi pese ce cred altii despre mine. Pur si simplu cu unele categorii de oameni chiar nu poti conversa, ei nu inteleg. Si eu citesc foarte mult, si, mai nou, ma documentez in legatura cu unele chestii despre viata asta, ai fi uimit sa vezi cate descoperiri poti face si cate noutati poti afla.
Eu iti spun asa: fi tu insuti, nu te ascunde in spatele unei masti, ca asta nu rezolva nimic. O sa dai peste oameni care te vor descuraja, insa nu ii lua in seama. Daca esti in masura sa dai sfaturi bune si utile, la 14 ani, mamei tale, inseamna ca esti un copil special. Nu-ti risipi curajul si fa intotdeauna cum crezi tu ca e mai bine.
Daca vrei sa-ti spun mai multe, lasa-mi un mesaj cu o adresa de messenger si, cine stie, poate discutam. happy
Numai bine. Salut! happy

| sereje a răspuns:

Salut. Stiu prin ce treci. IQ-ul reprezinta capacitatea cu care poti duce la capat un lucru prin utilizarea a cat mai putine resurse. Nu esti un geniu, dar nici prost nu esti. Sunt anul 1 la facultate, dupa un an "ratat" pentru ca nu eram sigur pe mine si nu credeam capacitatea necesara de termina. Am cel mai mare IQ din toata clasa ( tot nu sunt un geniu) insa nu sunt pe departe cel mai bun la invatatura. Imi dau seama ca ani de-a randul dribland scoala sau chiulind nu ma vor ajuta niciodata - trebuie sa inveti.

Nu te considera prost si colegii tai nu au dreptul asta si cred ca te inseli si tu cu privire la statistica ta - intotdeauna sunt oameni rautaciosi, in special la varsta ta.

Parintii mei se cearta si ei, cateodata foarte rau. Si mama mea ma facea prost cateodata. Ai sa intelegi intr-o zi ca ei nu iti vor decat binele si uneori sunt speriati si nu mai stiu ce vorbesc

Nu lasa garda jos. Dovedeste-le celorlalti ca esti inteligent incepand sa iti afirmi tie lucrul asta. De ce nu inveti acum (poate ai bacul)? E timp destul sa te relaxezi la vara. Arata-le parintilor ca esti interesat de facultati. Incepe cautarea acum pentru a nu face aceeasi greseala ca si mine. Fa-te observat si nu te astepta ca ceilalti sa iti bata pe umar, sa te impinga de la spate sau sa iti spuna bravo. Foloseste cuvintele rele ca "benzina" a motivatiei tale. Mult succes! Sunt sigur ca esti un baiat inteligent! Du-te si dovedeste-le-o celorlalti, dar mai ales tie!

| sdasfgasgaads a răspuns:

Pai normal ca parintii iti spun ca esti cel imi grozav bla bla bla ca is parinti tai si te iubesca dar cred ca esti asa cam prost

| EuAlaStrain explică:

Ma scuzati. reformulez. am facut din nou testul IQ dar de data asta in liniste si cu mai mare atentie si am luat 120 de puncte happy

| strawberryblonde a răspuns:

Grea intrebarea asta pentru ca din punct de vedere psihologic exista multe tipuri de inteligenta, dar cea mai comuna se numeste inteligenta emotionala; nu am sa iti fac o lectie intreaga de psihologie sau sa iti spun ce am invatat eu despre asta decat pe scurt. Se bazeaza in general pe principiile acestea: * Intelegerea mai buna a propriilor emotii
* Gestionarea eficienta a propriilor emotii si crestere semnificativa a calitatii vietii
* Intelegerea mai buna a celor din jur si o convietuire cu un grad de confort ridicat
* Crearea de relatii mai bune la toate nivelele cu cei din jur si cresterea productivitatii si a imaginii personale.
Daca tu nu iei note bune la scoala nu inseamna nu esti inteligent, poate insemna ca nu te intereseaza si ca nu inveti atat. Deci nimeni nu are voie sa te faca prost, care apropo este un termen foarte vast, si data viitoare spune-le ca daca is ei destepti sa iti dea un sinonim exact, si ai sa vezi ca ei vor fi cei "prosti". Ai putea sa iti dai silinta si mai mult la scoala ca sa iti demonstrezi capacitatile, asta te-ar ajuta sa cresti in ochii profesorilor si de asemenea iti va creste stima de sine. Is sigura ca tu ai ceva hobby-uri sau iti place ceva, incearca sa te axezi si pe aia si sa devi tot mai bun.Eu iti urez succes si sa ma ti la curent, deoarece mi se pare ca esti un baiat deosebit si oricine ar vrea sa aiba ca amic o asemena persoana.

| luschan a răspuns:

Eu consider concept asta relativ am scris aici in detaliu ce si cum http://redmaniac92.blogspot.com/2011/05/si-tu-poti.html

| rTurcoaz a răspuns:

Esti prost esti prost esti destept esti destept daca vrei sa te creada toti mai destept uite un sfat : apuca-te prima data de temep si nu te "TPU" fii mai activ in clasa in rest nimic asta e cel mai importantwinking :*.

| ioananike a răspuns:

Stiu ca suna greu pentru unii sa auda o gramada de chestii barfele exista si vor exista! asta nu inseamna ca sunt reale sau ca uni cred tot ce zic la scoala la mine in afara de 3 colegi nu cred ca ma cunosc cu adevarat, rad de mine si e foarte greu nu din alta cauza decat ca nu prea ma tin de scoala in schimb cunosc persoane care chiar au ce discuta cu mine nu doar barfe!( care sunt prostii) nu trebuie sa te descurajezi niciodat trebuie sa ai incredere in tine si in fortele tale

| valeruncic a răspuns:

Aline rezolva niste teste de inteligenta si afla singur, ele o sa-ti dea cel mai bun raspuns