Nu frate, si eu am 15 ani si 1.77 pana acum.Dar trebuie sa cauti un sport care sa te si ajute, daca iei prafuri si te duci la sala ti se va opri cresterea, dar prafurile contin majoritatea si vitamine si proteina, deci sunt doar in favoarea ta, practica un sport si nu vrei regreta. Eu fac canoe, si chiar m-am dezvoltat.
Nu nu re nici o legatura... si fostul meu prof d sport lua prafuri sh fel si fel d prostii pentru muschi si nu afecta cresterea BAFTA!
S-ar putea ca de la aceste chestii, sa mori naibi mai repede, sau sa arati la 30 de ani ca la 80. dc nu faci tu exercitii si te manca ceafa sa iei din astea, ca alea sunt chimice pana la cer, poate sa scrie 100% natural pe ele, ca sint foarte chimice.
Iti afecteaza sistemul imunitar, si o sa ai foarte multe probleme daca iei. mai bine lasa alea si fa tu exercitii sa faci muschi si gata. Vezi poate te ambitionezi sa iei prafuri si ramai impotent sa vezi ce rad, multi o sa zic "nu ramai ma impotent nu asculta la idiotu ala", da daca iei tu prafu, sa ma scuipi pe mine daca la 48 de ani, cand vrei sa te mai... si tu ca tot omu, nu o sa mai poti
Buna! Eu in locul tau nu as lua pentru ca iti stagneaza cresterea. Deasemenea daca faci exercitii cu haltere sau de genu nu este bine sa intreci masura, mai bine nu faci deloc, pentru ca stiu baieti care din cauza acestor exercitii au stagnat in crestere. Mai bine lasa-ti corpul sa se dezvolte singur.
Argumenteaza. Arnold a luat tone de prafuri si face sex fara stres la 64 de ani.
Confunzi prafurile ( proteine, creatina, etc. ) cu steroizii!
Ok, argumentez dupa ce-mi spui:
1. Cum actioneaza prafurile alea? iti maresc asa muschii simplu? du-te mai, ca daca iti mareau muschii la fel cum iti marea sala, luam toti, dar cei ca "Rambo" sau "Chuck Norris" au facut muschi natural si uitate acum la ei.
2. De unde stii tu ca Arnold a luat tone de prafuri ha? ai vb cu el fata-n fata?
A luat si steroizi daca vrei sa stii, ia cauta pe net, el singur a declarat. Si de prafuri ( adica suplimente alimentare ) la fel.
Rambo natural? Stallone a bagat steroizi, cauta pe net. si uita-te in "rocky balboa" cum arata, sincer... Chuck e singuru care a facut "natural" cum zici tu.
Si prafurile alea sunt tot naturale, sunt doar niste suplimente alimentare, mancare concentrata, cauta pe doctor.info mai multe informatii ( sau pe getfit.ro, sau pe culturism.ro )
Si NU, nu iti maresc muschii simplu, trebuiesc combinate cu o dieta si un antrenament pus la punct.
Ordinea importantei : alimentatie, odihna, antrenament, suplimente. Deci "prafurile" sunt abia pe ultimul loc.
Si NU au efecte secundare ( ma refer la alea de calitate avizate de ministerul sanatatii, din Romania si din afara, mai exact la cele de import : Muscletech, Dymatize, ON, BSN, etc. ).
Si ca fapt divers am vazut multe filme si am citit carti despre culturism ( inclusiv despre Arnold ) + ce a declarat el singur.
Nici sala si nici suplimentele nu-ti maresc muschii ci TOATE COMBINATE ( alimentatie, odihna, antrenament, suplimente ). Daca mananci vai de steaua ta poti trage de fiare cat vrei ca nu o sa ai rezultate
Jajaja mi-a zburat toata informatia cand am citit ultima fraza
"Daca mananci vai de steaua ta poti trage de fiare cat vrei ca nu o sa ai rezultate" ok, gata, nu mai manank
Oh, vad ca nu am precizat in raspuns, si-mi cer scuze pentru asta, prafurile AU acele efecte, dar luate la doza mare, nebunii care vor muschi instantaneu si iau prafuri cu galeata patesc asa, daca nu crezi, incearca.
Oricum, ai dat un argument bun, si iti multumesc pentru asta, macar stiu sa dau un raspuns mai detaliat si mai corect cand o sa vina vorba de asa ceva.
Oricum, tot nu prea-mi vine sa cred ca Stallone a luat steroizi, stiam ca Chuck e 100% natural, dar nu prea-mi vine sa cred la Stallone
Uite ce zice el insusi : "In 1987, when I was making Rambo III, I used to take an amino acid that's nearly as strong as steroids. It's about 15 times more powerful than the typical amino acid, but gives none of the raw rage - the anger - that comes with steroids. All steroids do is make you a cumbersome, apelike goon."
De asemenea, in daily mail avem :
http://www.dailymail.co.uk/......-arms.html
Citez : Janice Dickinson shockingly claimed that she witnessed Stallone injecting steroids during their relationship. Dar se vede din poza :)
Si mancare daca mananci in exces ai probleme, poate mai grave decat prafuri in exces... ia pune un om normal sa manance 10 oua / zi, 3 kg de carne pe zi, sa vezi cum ajunge direct la urgenta ( culturistii profesionisti pot sa manance atat, Arnold manca si 4 kg de carne pe zi ).
Si cum sa nu mai mananci... voiam sa zic ca ai nevoie de minim 1 gram de proteina / kilocorp ca sa progresezi in masa musculara. Un piept de pui de 100 de gr are cam 20 de gr de proteine ( gasesti pe net ce alimente contin proteine si cat ). Iar cu "prafuri" multi sportivi doar isi suplimenteaza dieta ( adica sa zicem au nevoie de 120 de gr / zi, si din mancare asigura 90 si efectiv NU mai pot sa bage inca un piept de pui mare a.i. sa ia si restul de 30 de grame, asa ca beau un shake proteic ).
De asemenea, imediat dupa antrenament e indicata o proteina cu absorbtie rapida ( ex. zer ), ca atunci muschii absorb cel mai bine proteinele ( sinteza proteinelor este mai ridicata atunci ), iar seara e recomandata o proteina cu absorbtie lenta ( ex. lapte ) sa-ti hraneasca muschii in timp ce dormi.
Cum spuneam, e un proces mai complicat. Dar ORICE luat in exces o sa cauzeze probleme, trebuie sa iei CAT ITI TREBUIE ( ex. calculul de mai sus, mai am nevoie de 30 de gr azi, imi suplimentez DOAR 30 de gr )
Inca o dovada despre Stallone :
http://blogcritics.org/......an-growth/
Aici a recunoscut el insusi... scuze daca ti-am stricat imaginea despre idolul tau, dar asta este adevarul. Mai poti cauta pe net daca vrei mai multe informatii.
B3lla întreabă: