| MacklemoreTheBest a întrebat:

Am si eu o poveste mai lunga de spus... Daca aveti bunavointa sa o cititi si la sfarsit sa-mi dati un sfat.v-as multumi.
Deci uite care e treaba. Anul asta am trecut in clasa 10. Sunt prietena foarte una cu o fata, pe care vreau sa o las anonima si voi nota cu B. Asa..la inceput de clasa a 9-a am plecat cu B de la scoala si m-am intalnit cu colega noastra, care apropo eram cu ea din clasa a 5-a si voi nota cu D. Am plecat sper casa cu ele, eu m-am despartit de ele, fiindca ajunsesem acasa. Ele au mers impreuna ca stau aproape una de alta. Zilele au trecut si am observat ca eu deviam mereu de la drum ca sa mearga ele impreuna si eu sa nu raman pe dinafara. Nu m-am suparata, am inteles. Am vazut ca aveau secrete fata de mine, sau chestii pe care nu vroiau sa mi le spuna. Am inteles si asta, oricine are secrete... Dar am vazut ca atunci cand ieseam nu ma bagau in seama prea des, eu stateam mereu in spatele lor, iar atunci cand m-am pus in fata si D statea in spate, m-a dat la o parte, pu si simplu, sa stea ea lang prietena mea cea mai buna. Aici chiar m-am suparat. Frate, asta da dovata ca nu are cei 7 ani de acasa. Sa impingi asa omul..Eu nu m-am bagat peste ea si nici ea sa nu se bage peste mine. I-am spus lui B ce ma deranjeaza si ea mi-a spus ca merge cu ea doar sa aiba cu cine sa mearga sa vorbeasca pana ajunge la mine... Oricum atunci, cand nu merge cu B, fata asta ma roaga sa vin cu ea, sa nu mearga singura. Ce sa zic..Ma foloseste si crede ca nu-mi dau seama.
B mi-a spus sa-i spun asta. Am zis ca nu vreau sa-i spun ca sa nu creada ca o folosesc, ca pana acum m-am prefacut prietena ei ( de fapt eu nu sunt prietena ei, vorbesc cu ea fiindca vorbeste si B ) si acum. Nu-mi place sa ranesc oamenii, indiferent daca imi sunt dusmani sau prieteni. Intotdeuana m-am gandit la alti. Si daca ii spun, sunt sigura ca o sa incerce sa o intoarca pe B impotriva mea ca asa fac javrele.

M-am saturat sa ma prefac ca sunt prietena cu ea. O urasc pentru cum se comporta cu mine, pentru ca profita de mine. "Sa nu merg singura". Lasa ca eu mergeam singura cand ma desparteam de ele si nu m-am mancat nimeni. O urasc! Nu stiu ce sa fac. Sa risc sa-i spun adevarul? Dati-mi un sfat, va rog. Daca mai sunt greseli, va rog sa ma scuzati.

4 răspunsuri:
| Zoey112 a răspuns:

Eu zic sa ii spui ce te deranjeaza dar sa nu para o amnenintara ca sa nu se supere. si b daca chiar este prietena ta cea mai buna nu se va intoarce impotriva ta. si ar trebui sa continui sa ii spui lui b ca te deranjeaza ca pe tine te lasa deoparte.

| SebylVane1890 a răspuns:

Stiu ca nu e chiar bine sa-i spui asta in fata, dar fa-o! Asta fac eu...de fiecare data cand ma enerveaza cineva ii spun in fata! Fa si tu asta! O sa te usureze.Si daca B iti e prietena cu adevarat, te va intelege pe tine, nu o va crede pe cealalta.Ai atatea lucruri de spus. SPUNE-I-LE! Daca te crede iti e prietena, daca nu doar o cunostinta oarecare.Ii poti enumera cum ai enumerat mai sus si ei. Daca are pic de creier va intelege. N-o fi chiar oarba sa nu vada nimic, nu? Doar iti e prietena!

| YoMaMen a răspuns:

Sincer..Ar trebui sa spui ce gandesti. Adica nu e deloc bine nici pentru tine, nici pentru ea sa ti in tine. Si nu-ti face griji ca o va intoarce impotriva ta, daca iti este prietena adevarata te va intelege si nu o sa te acuze. Doar ai spus ca stie si ea ca nu o suporti si cu toate acestea tot vorbeste cu tine! Trebuie sa-i spui odata si oadata, asta este soarat nu poti multumi pe toata lumea. Sper sa iei decizia potrivita.

| vreausaramanan0nim a răspuns:

Vorbeste deschis cu ea, spune-i ce ai pe suflet iar daca ti-e prietena te va intelege, insa daca nu e iti vei da seama happy Stiu ca e greu... dar parerea mea este ca asta e lucrul care trebuie facut deoarece cred ca ti-e foarte greu sa ti in tine toate astea.