Hmm ....imi pare rau pentru tine! Se vede ca suferi pentru comportamentul mamei tale! In clasele mai mici eram si eu... timida, ca sa spun asa, adica na'in a 5a profi noi, colegi noi, si etc! Dar si in clasele primare eram asa, imi era rusine si preferam sa stau in banca mea.Acum pot sa zic ca nu mai sunt asa Sti vorba aia "Ce-i ce nu ma cunosc cred ca sunt timida,ce-i ce ma cunosc si-ar dori sa fiu " asa sunt eu
Asa am si eu o problema,ma tot cert cu tata ca imi zice mereu ca eu nu discut cu el,ca sunt muta si a.s.m.d dar cand era mic era la fel ca mine nici el nu vorbea cu ai lui deci nu inteleg de ce zice de mine...
Sti cum am inceput eu sa nu "mai fiu timida"? Am inceput sa am mai multa incredere in mine,sa socializez cu altii, adica ce e asa de rau? Incepusem sa ies cu altii, sa cunosc mai multa lume, cand eram mica imi era frica sa ies de pe stada mea, acum umblu tot cartierul de cand mi-am facut prieten
Deci asta te sfatuiesc si pe tine! Ai incredere in tine si fi o fire pozitiva si mai sociabila...
In sfarsit cineva care ma intelege
Parerea mea e ca mama ta e de vina pentru timiditatea ta... totusi cu timpul vei vedea ca timiditatea dispare
As vrea sa vina cat mai rapid acea zi!
Daca timiditatea ta dispare cand te enervezi atunci e bine. In rest daca esti timida nu are nimic, daca te deranjeaza ceva sigur vei riposta pentru ca te enerveaza. Si mama ta cred ca e stresata rau saraca de face asa cu tine. Spune-i la tatal tau sa o mai linisteasca. Sigur ii lipseste ceva.
Nu vreau sa par rea sau nu stiu cum, dar tu nu-i zici mamei mele ca ii lipseste ceva! Da? E mama mea si o iubesc asa cum e!
Da, nu am zis sa nu o iubesti daca e asa cum e. Dar eu tot cred ca ii lipseste ceva..Sau poate asa e firea ei? Asa se comporta si cu ceilalti sau doar cu tine?
Pai cam cu toti cei din familie.
Daca toate metodele pe care le-ai enumarat mai sus nu au avut succes ai putea consulta un pshiholog, ai zis sa nu incepem cu sfaturi gen sa fi mai tupeista dar altceva ce am putea zice, din punctul meu de vedere ai putea fi tu insuti si asa timida iar cine te iubeste te va aprecia asa cum esti
Multumesc pentru. raspuns.Eu am noroc ca fata de alte persoane timide, eu am prieteni, nu multi, dar totusi sunt prieteni adevarati fata de cei falsi.
Si pe mine ma face tata proasta cam din... nimic, dar incearca sa te impui in fata ei, macar sa joci teatru si asa ii demontrezi ca nu esti timida Si mergi la un pshiholog