| BlondaBă a întrebat:

Am si eu o problema, ma rog mai mult o nedumerire si daca s-ar putea as vrea fara jigniri si fara amuzament pe seama mea straight face! Am avut parte de o extractie de premolar ( acum cateva saptamani cam 2 - 3 ) si nu am fumat 3 zile sau 4 parca, dar dupa am inceput. Si azi am observat ca in gingie ( ca sa spun asa ) mi-a iesit ceva precum un cos alb cu varf. crying ma doare daca il apas sad Ce poate fi? Sunt tare speriat pentru ca ai mei daca afla pa-pa viata! crying!

Este normal sa apara? Este un colt? Este o infectie habar-n-am sad. Va rog frumos sa-mi spuneti ce se intampla! Si in legatura cu fumataul gata! sad Precizez ca premolarul era definitiv si a trebuit scos din cauza ca un tampit de stomatolog mi-a pus plomba acum 1 an peste carie si caria mi-a ajuns pana la os!

P.S. : Funda! Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
evenso
| evenso a răspuns:

Probabil este vorba de o infectie, daca este si umflat si rosu in jurul ei.
Trebuie avut mare grij la igena cavitatii bucale mai ales cat timp nu s-a inchis locul extractiei iar fumatil incetineaza asta.
Ar fi bine un control din nou la stomatolog sa spuna exact ce este si ce e de facut.

| BlondaBă explică (pentru evenso):

Pai nu e rosu e alb e absolut normal si asa nu ma doare doar daca apar cu degetul mai da-mi niste sfaturi e din cauza fumatului?

| BlondaBă explică (pentru BlondaBă):

Apas **

| evenso a răspuns (pentru BlondaBă):

Zona devitalizata este alba inseamna ca nu e infectie, dupa extractie zona mica unde s-a "rupt" gingia nu mai are vase mici de sange, de asta ramane alb si dupa cateva zile se va inchide frumos la marginile sanatoase.
Orice plaga se vindeca mai greu daca se fumeaza mai ales in acest timp!
Nu mai apasa deloc zona respectiva!

| BlondaBă explică (pentru evenso):

Multumesc multumesc multumesc de 1000 de ori! Raman datoare! kiss App ai FUNDOIU!; x

| evenso a răspuns (pentru BlondaBă):

Cu placere happy
Insanatosire grabnica!

5 răspunsuri: