Din drepturile fundamentale: Dreptul la viata, Dreptul la integritate, demnitate si imagine publica. In tara asta, daca te simti amenintat(a) cu privire la viata ta, integritatea ta fizica si psihica, daca imaginea ta publica si/sau demnitatea ta au fost afectate in vreun fel esti in drept sa apelezi la autoritati pentru ca aceste drepturi fundamentale ale tale sa fie prezervate si/sau reconstituite, iar impotriva celor care au atentat la acestea prin modificarea, diminuarea si/sau eradicarea lor in totalitate sau in parte sa fie luate masurile legale. Pentru acest lucru este suficient sa suni la serviciul 112, atunci cand o astfel de fapta se intimpla, si sa declari clar la telefon ca te simti amenintat(a) si ca soliciti ajutorul autoritatilor, urmand sa explici ce, cum si unde, dar este foarte important sa spui in clar ca te SIMTI ameninta(a) si ca SOLICITI ajutorul autoritatilor. Trebuie sa mai stii ca acest serviciu este accesibil oricui se afla pe teritoriul Romaniei, fie el minor sau major, platitor de taxe sau nu, cetatean al Republicii sau nu, iar obligatia de a interveni este exclusiv in sarcina autoritatilor, iar nu a cetatenilor, aplicandu-se aici interdictia general valabila de a nu-ti face dreptate singur. Tot in aceeasi ordine de idei trebuie sa mai spun ca amenintarea in orice forma, privind prejudicii aduse vietii si/sau integritatii persoanei este infractiune grava, chiar de nu este dusa la indeplinire, pentru ca ducerea la indeplinire. Deoarece, noul cod penal da posibilitatea de incepere a cercetarilor fara a cunoaste identitatea autorilor, plangerea ulterioara apelului la 112 devine posibila chiar fara sa ii identifici pe cei ce te-au amenintat/defaimat, acest aspect, identificarea, cazind in sarcina procurorului de caz. Totusi o fotografie facuta cu mobilul l-ar ajuta mult pentru ca in faza cercetarilor prealabile orice informatie si/sau proba materiala este acceptabila. Trebuie sa mai precizez ca multiple posibile infractiuni iti da dreptul la multiple apeluri catre 112 precum si la multiple plangeri acest aspect constituind proba unei posibile infractiuni in forma continuata, ceea ce este mai grav decat o singura infractiune. Daca toti s-ar comporta asa, institutional, folosindu-se de drepturile pe care le au si care sunt platite de catre noi, cazuri de acestea nu ar mai exista in scurt timp.
Din păcate art. 205 din codul penal a fost abrogat în 2007 cred.
"Conform Noului Cod Penal (2014) insulta nu mai este considerata infracțiune."
"Wikipedia"
Totuși ai putea să faci o reclamație la poliție pentru "Încălcarea Demnității", dar cu sistemul nostru juridic nu cred că vei rezolva ceva.
Nu stiu daca denunțarea la politie e o obține.Dar mama ta nu înțelege ca tie nu îți place ca e sa se lege de tine? Ai putea sa ii explici mei dezvoltat.Si când mergi afara, încerca sa nu te întorci târziu pentru a evita eventualele accidente.Dar eu in locul tau, as merge la primul polițist pe care l-as vedea(care ti se pare mai întreg la minte si care intr-adevar se pricepe) si i-aș spune despre acești țigani(ca te deranjează, ca te batjocora)si altele.dar fa cumva ca acești țigani sa nu își dea seama ca tu i-ai reclamat! îți urez succes!
Buna!
Poti sai denuti la politie... Deoarece cand suni la politie sau te duci la politie poti sa pui declaratie fix de ex ca isi bate joc de tine mereu si te amentinta cum ai zis si tu. Si le zici ce zice catre tine ca dovada. Si ei o sa vada ce o sa faca cu acei tigani...
Si inainte sa suni la politie poti vorbi si cu mama ta sau cu tatal tau si sa vezi ce parere au si ei de asta.
sunt sigura ca Te va ajuta mama ta daca ii zici ce zice de tine si cum isi bate joc de tine.
Sper ca te am ajutat. te pup dulce. o zi frumoasa