anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am vazut tot felul de persoane care au un canal pe youtube si vorbesc despre carti si fac diferite recenzii. De asemenea, ce am vazut si mi s-a parut interesant era faptul ca ele spuneau ca au scris recenzia cartii si pe un site daca vrem sa o vedem acolo. Despre ce fel de site-uri este vorba? Imi puteti recomanda unul? Si oricine poate avea cont?
In al doilea rand, aceste persoane primeau si carti pe care sa le citeasca si sa le faca recenzia, nu stiu de unde. Imi doresc si eu asa ceva. Dar nu stiu procesul prin care sa trec! Imi puteti explica toate chestiile astea? Mai cu lux de amanunte. Multumes!

Răspuns Câştigător
| Astaeunnickname a răspuns:

Bună!

Recenziile respective le găseşti pe blogul lor personal (de regulă e trecut link-ul de la recenzie în descrierea clipului). De asemenea, se întâmplă să se adune mai mulţi oameni şi să creeze un site numai cu recenzii şi diverse lucruri legate de cărţi. Goodread.ro e unul dintre ele. Nu ştiu exact cum poţi ajunge să publici o recenzie pe acest site, însă poţi vorbi cu membrii site-ului. (Nu trebuie neapărat să faci şi clipuri pe YouTube ca să publici o recenzie scrisă).

Cei care scriu sau publică videouri pe YouTube cu recenzii la cărţi în mod constant pot să primească, direct de la autori, cărţi la care trebuie să le facă recenzie. Evident, nu dau niciun ban. Ideea este de a face cartea cât mai cunoscută. Cititorul se alege cu o carte gratuită, iar autorul de popularitate.

Îţi poţi face un blog doar al tău, unde să scrii despre cărţi şi fă-te observat/ă în blogosferă. Sau poţi alege calea YouTube-ului. Dacă mai ai alte nelămuriri, mă poţi întreba. Succes!

| Happy4you a răspuns (pentru Astaeunnickname):

Multumesc mult! Mi-ai lamurit toate intrebarile. Singura problema ramane ca nu stiu sa creez un blog confused

| Astaeunnickname a răspuns (pentru Happy4you):

Îţi alegi o platformă, Blogspot sau Wordpress, şi te apuci de scris. Încearcă-le pe amândouă, ca să vezi care-ţi place mai mult. La Blogspot (blogger.ro) trebuie să ai cont Gmail şi ai mai multă libertate în ceea ce priveşte design-ul - îţi poţi alege tu şablonul, fondurile, culoarea, pe când la Wordpress ai teme fixe. Doar dacă plăteşti le poţi schimba.

2 răspunsuri: