Ideal ar fi sa mearga la un psiholog, dar cum varianta asta e exclusa (desi ar trebui insistat asupra ei si, intr-un fel sau altul, sa se infaptuiasca, inclusiv la psihologul scolii poate apela cu incredere), poate vorbi cu tine, insa rolul tau n-ar trebui sa fie de sfatuitor, ci de ascultator. De multe ori, oamenii isi gasesc rezolvari la propriile probleme vorbind despre ele si constientizand unele lucruri pe care nu le-ar constientiza in mod normal, pentru ca sunt prea aplecati asupra problemei ca sa vada ca exista o rezolvare, de multe ori relativ simpla, fix langa ei. Reaminteste-i ca toata puterea de care are nevoie se gaseste in ea si fii gata s-o asculti, dar din nou, nu sari cu sfaturi, pentru ca cea mai buna varianta de rezolvare a unei probleme, atat timp cat nu-i ilegala sau complet imorala, e cea pe care ti-o dai tu, tie. Ai putea sa-i pui intrebari, sa o pui sa detalieze sau sa o intrebi ce emotii au starnit in ea o intamplare sau o vorba si de ce, sa o indrepti inspre lumea ei interioara, spre introspectie. Sper ca n-am fost prea vag si chiar daca ti se pare ca am fost, fa putin lucrurile pe care ti le-am zis si spune-mi daca observi o diferenta in ea.
1. la 13 ani e mica
2. Incearca tu sa o ajuti. Poate poti merge cu ea la psiholog. Incearca sa stai mai mult cu ea, sa iesi mai mult cu ea ca sa se obisnuiasca cu lumea si sa capete incredere
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: