| sokey a întrebat:

Amo o nedumerire. Astazi s-a afisat rezultatele la examenele nationale. Si mi-am calculat media de admitere la liceu si mi-a iesit 7.13. Si sunt doua licee care imi plac cu acelasi profil (turism si alimentatie). La unul care nu-i dotat cu ce e necesar pentru acest profil media este 7.12 si la unul care e mai departat de celalalt (mai mult de mers pe jos) si cu dotarile necesare este media 6.44. Nu stiu la care sa ma duc, adica mie mie si ciuda de media mea. Daca am media 7.13 ma duc la un profil de 6.44? Nu prea imi place aceasta idee dar vreau un sfat de la voi.

Răspuns Câştigător
| iDangerous a răspuns:

În primul rând nu trebuie să îţi fie jenă sau ştiu eu ce dacă intri la un liceu cu o medie mică. Media nu e din cauza liceului, respectiv profesorilor. Este ultima media cu, care un elev a intrat la acel liceu. Dacă cauţi mediile de intrare de anul trecut vei descoperi că sunt şi mai mari. Dacă consideri că liceul cu media mai mică este mai favorabil trece'l ca prima opţiune, dacă nu trece'l pe cel cu media mai mare, doar că nu e garantat că vei intra. E diferenţă de o sutime dintre media ta şi media liceului, iar mediile pot creşte sau pot scădea de la an la an. Dacă sunt persoane care vor să intre la liceul respectiv şi au medii mai mari decât tine pot ocupa locurile respective iar tu ve intra la liceul următor, la care sunt locuri.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu in fiecare an ultima medie este aceeasi. Pune la prim profil ce vrei tu. Poate ai noroc. Desi, s-ar putea (nu-ti doresc) sa ai ghinion si sa intri abia la al treilea.