| 1TeodoraDora123 a întrebat:

Anul acesta merg prima data cu avionul.Ce am voie sa pun in bagajl de mana si ce nu? Dar in cel de cala?

Răspuns Câştigător
| antoniaantoantonia a răspuns:

Buna Teodora, in bagajul de mana nu ai voie sa pui sticle mai mari de 250 de mililitri. O cunostinta ce sta in Anglia a spus ca in bagajul de mana sa imi bag haine sau papuci. Nu ai voie sa pui tacamuri sau chesti taioase. In cel de cala sa iti pui sticle daca vrei, haine orice vrei in afara de arme si droguri,(cred ca asta stii). Ai voie sa iti pui 3 cartuse de tigari mai mult nu.Nu stiu alte reguli pentru bagaje. Atata am aflat si eu cand a plecat mama.

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Www.bucharestairports.ro/files/userfiles/Henri_Coanda/Afis_LAG_uri_RO.pdf
===
PERMISE:
Lichide în recipiente de 100ml sau mai puţin conţinute într-o singură pungă de plastic transparentă, resigilablă de 1 litru (vezi imaginea).
PERMISE:
Medicamente & produse pentru diete speciale cum ar fi mâncarea pentru bebeluşi, necesare pentru călătorie. S-ar putea să vi se ceară o dovadă a
autenticităţii.
NEPERMISE:
Toate celelalte lichide, aerosoli şi geluri trebuie să ie plasate în propriul bagaj de cală.
La aeroport:
Prezentaţi lichidele separat de alte bagaje de cabină pentru control în punctul de control de securitate.
În mod excepţional, operatorii de securitate pot deschide sticlele sau
recipientele pentru efectuarea controlului de securitate.
În mod excepţional şi strict din motive de securitate, lichidele pot fi interzise la transportul la bordul aeronavei.
===
Astea sunt reguli generale, aplicabile oriunde de câțiva ani încoace.
Evident, în bagajul de mână sau asupra ta NU ai voie cu arme sau obiecte ascuțite ce ar putea fi folosite pentru atac (foarfeci, de exemplu) - așadar, trusa de manichiură sigur trebuie să fie în bagajul de cală).
Mai trebuie să ții cont de limitările specifice companiei de transport aerian cu care vei zbura.
Mai multe detalii, pe: ...ul-de-mana
www.tarom.ro/informatii-pasageri/bagaje/
saitul specific companiei aeriene la care ai bilet;
biletul propriu-zis.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La cala poti pune cam orice vrei, lucruri legale (fara droguri arme), cu riscul de a se sparge la cum arunca aia bagajele prin avion.

in bagajul de mana sa nu ai lichde, brichete, metale ascutite, foarfec, unghiera