| Anonima32145 a întrebat:

Anul acesta va fi primul meu an de liceu si sunt speriata de notiunea de "colegi noi", "scoala noua", "profesori noi". Stiu ca veti spune ca toti sunt asa, dar din colegii mei multi provin de la acea scoala si eu cunosc doar cateva fete (3 fete) cu care nu ma inteleg foarte bine. Am intrat la filologie la liceul considerat "de fite" la noi in oras si sunt speriata de fizica, chimie chiar daca voi avea o ora-doua pe saptamana. Stiu ca sunt multe intrebari pe aceasta tema, dar majoritatea sunt din 2013-2014-2015. As vrea sa stiu din experienta voastra despre bullying, daca este adevarat ca multi ma vor judeca, cum sa ma integrez mai usor si sa imi fac prieteni din primele zile... Si daca ma puteti ajuta cu sfaturi legate de diferite lucruri referitoare la liceu pentru ca stiu ca si voi ati fost ca mine. Multumesc

3 răspunsuri:
| IonutPetre12 a răspuns:

Si eu am avut aceași problema. Eu acum trec clasă a 10.Cu câteva zile înainte ma gândeam doar la liceu si cum o sa fie noii colegi. In prima zi Doar i-am văzut, dar pe parcurs am văzut cum sunt.Majoritatea nu au treaba cu tine daca nici tu nu ai cu ei.Important e să nu faci parte din grupurile proaste, mulți s au apucat de fumat asa.In școală generala ai eu am fost abuzat, dar la liceu nu.Conteaza sa fie si un liceu peste medie, acolo vei găsi doar oameni buni, care vor un viitor bun.Profesorii au fost mai buni ca in scoala generală, mereu au ținut cu noi sa ne dea note mari. La început de an ar trebui să găsești 1 2 persoane din clasa si sa va înțelegeți de la încăput. O sa ti fie ciudat sa nu ai niciun prieten mai apropiat

| Anee1667 a răspuns:

Bună.
Să nu tragem concluzii pripite.Liceul nu este chiar un motiv pentru care tu ar trebui să te sperii.
Din experiența mea, îți pot spune că noii tăi colegi te vor surprinde, dacă cei din gimnaziu au fost puțin mai duri, elevii de liceu, inclusiv bobocii, te vor accepta în respectivul colectiv fără a pune întrebări despre fizicul tău, familia din care faci parte sau situația ta financiară. Colegii tăi vor fi foarte înțelegători și dornici să te cunoască. Într-adevăr în unele licee există și fenomenul bullying, însă atâta timp cât nu interacționezi cu elevii din clasele mai mari o perioadă și vei fi precaută în legătură cu prieteniile pe care ți le faci, nu vei avea parte de asta.
Pot spune că singurii elevi puțin mai răutăcioși sunt cei din clasa a XII a, dar atâta timp cât tu nu le vei da atenție, nici ei nu te vor deranja.
Cât despre materiile la care nu te pricepi, profesorii sunt nevoiți să vă programeze testările inițiale și de a face o scurtă recapitulare cu voi, notele pe care le veți lua vor reprezenta stadiul in care vă aflați la acea materie și de altfel și profesorul va trebui să scadă standardele și să vă explice mult mai mult și desigur să vă facă să luați note decente însă tu nu ar trebui să îți faci griji oarecum orele tale vor fi foarte simple cele de : matematica, chimie și fizica.Se va pune un uriaș accent pe următoarele materii: română, logică, istorie, geografie, engleza, latină.
Te vei integra cu siguranță.

| EU13Nmc a răspuns:

Ok si eu am avut aceeasi problema am fost absolutr singur la liceu fara nici un prieten, dar nu ai de ce sa iti fie frica ca tine sunt multi altii, atat timp cat o sa fi deschis pentru persoane noi o sa iti faci prieteni noi, cat despre,, bullyng'' o sa fie anumite persoane/colegi care o sa isi testeze limitele sa fada cum esti important e sa nu ii ataci dar nici sa nu permiti sa fi atacat, arata-le ca poti glumi cu tine dar cu limite, nu le permite sa te i-a de prost in schimb incearca sa le arati ca esti de treaba, sper ca te-am ajutat laughing