| mariii2101 a întrebat:

Buna TPUhappy
Anul trecut de cand am intrat la liceu ma intorceam cu autobuzul dar peste ceva timp colega mea de banca a zis ca poate sa ma aduca mama ei cand o ia si pe ea ca ii face placere.
M-a adus mama ei tot timpul pana acum si as fi vrut sa ma mai intorc si eu cu autobuzul sa mai vorbesc cu colegi/prieteni din alte licee etc.
Stiu ca nu e frumos sa refuzi dar chiar am vrut sa vorbesc cu ea despre asta si pur si simplu nu ma lasa sa ma intorc cu autobuzul indiferent ce i-as zice.
Cine greseste in situatia asta? Eu ca o refuz desi face un gest frumos sau ea ca nu-mi da libertate?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Eu zic sa vii si pe viitor tot cu mama colegei. Este bine intentionata daca face acest gest.

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca atutudinea mamei fetei este una foarte buna si bine intentionata, fiindca nu risti sa fii atacata, jefuita sau violata, dupa ce cobori din autobuz, sau sa tremuri prin statii, deci este un favor de care ar trebui sa fii multumita.

Vorbitul cu colegii poti sa-l faci la scoala, in pauze, penytru atat lucru chiar nu ai nevoie sa calatoresti cu autobuzul.

Daca ceri mamei fetei sa nu te mai ia cu masina, atunci se rupe relatia cu fata asta de tot, fiindca mama fetei nu te va mai lua deloc in masina, si cum vine vremea rece, ploioasa si posibil iarna, te vor lasa sa tremuri prin statia de autobuz, ca nu exista cale de intoarcere, sa dictezi tu cand vrei sa fii luata si cand nu.

Asa-i cand ti se uraste cu binele si o cauti necazul cu lumanarea, dai cu piciorul la omul care te ajuta!

| dullcat a răspuns:

Buna.E frumos cand cineva e amabil, dar cand gestul devine fortat/impus nu mai e deloc frumos. Vorbeste cu prietena, explica-i situatia si sigur te va intelege. Daca nu, spune-i direct mamei ei care e treaba, ca de aia ai gura.Succes.

| Hyperion7 a răspuns:

Ea că nu-ți dă libertate.

| Costel_Rarinca_2000 a răspuns:

Tu ca nu ii explici situatia mamei prietenului tau