| marimariaa99 a întrebat:

Are cineva un sfat cum poti sa scapi de mustrarile de constinta? Mi am mintit prietenele ca am o relatie cu un baiat pe ca in felul asta le castigam atentia.dar in final au aflat ca am inventat totul si m au facut sa inteleg ca ele ma acceptau oricum si nu era nevoie sa fac asta. acum ele sunt suparate si au inceput sa iasa fara mine si au un grup pe wapp unde vorbesc..ma simt extrem de prost si ma apasa ceva pe inima pentru ca am ramas fara prieteni si pentru ce o sa zica lumea cand o sa vada ca ele ies fara mine..ma apasa cevape suflet si ma gandesc doar la felul in care m am facut de rusine..am incercat sa nu mi pese dar nu pot.
cum scap de sentimentul de vinovatie si de mustrarile de constinta.dau funda.multumesc frumos.

Răspuns Câştigător
| ThatGirl77 a răspuns:

Eu cred ca timpul o sa rezolve totul.Pana la urma urmei viata merge inainte si o sa intalnesti persoane noi cu mentalitati noi care o sa te ajute sa uiti de toate aceste lucruri pe care le-ai facut in trecut.Trecutul este trecut si nu mai are rost sa te uiti la el pentru ca numai rau iti faci.Te accepti asa cum esti, iti accepti trecutul si asta e, speri pentru viitor.Multa lume trece prin chestii de genul, altii au mustrari de constiinta mult mai mari si mai grave.Si stai linistita ca aceasta mustrare de constiinta nu o sa fie pentru totdeauna.O sa apara alte lucruri care o sa te preocupe
O alta solutie ar fi sa te impaci cu prietenele tale si asa totul se termina cu bine. Incerci sa iti ceri scuze de cate ori e nevoie (daca chiar vrei asta )cu sinceritate si daca tot nu te vor ierta nu uita ca viata merge inainte orice ar fi si o sa treci peste chestia asta, exista probleme mai grave.Este important sa speri pentru viitor si sa incerci sa nu te mai uiti in trecut.
Si inca o chestie, sunt sigura ca esti o persoana mult prea desteapta si gandesti mult prea mult.Ai gresit, asta e.E specific omeneste.Gresesti,inveti si mergi mai departe.Nu trebuie sa iti pese chiar atat de mult.
Iti doresc succes si sper sa iti rezolvi situatia.

6 răspunsuri:
| LonelyLoner92 a răspuns:

Incearca sa iti ocupi timpul cu alte lucruri, in felul acesta o sa uiti.

| darrio2007 a răspuns:

Nu mai minti prietenele. Si nici pe altii.

| Classiffied a răspuns:

Sa-ti tragi un glont in cap ..scapi sigur

| SkyGuy a răspuns:

Iti spun eu cum sa scapi. In primul rand da pare evident de stupid ceea ce iti spun dar nu mai minti, nu e de tine. In al doilea rand, ai invatat ceva din chestia asta si anume ca nu e bine sa minti ca sa iti faci prieteni si cu siguranta nu asa iti faci cunostinte in viata, mintind. Iar daca a fost nevoie ca sa minti pentru a le atrage atentia cu siguranta nu iti meritau atentia, dar daca spui ca ele te-ar fi acceptat oricum, poti doar sa te duci si sa iti ceri scuze, daca nu le accepta aia e, o sa iti gasesti tu alte prietene ca nu se moare din asta. Si vis-a-vis de chestia cu "ce spune lumea", lumea intotdeauna o sa comenteze fara sa conteze ca faci "ce trebuie"( ce o mai fi si asta) sau nu, asa ca oricum fa ce iti trece prin cap fiindca la final doar o sa regreti ca nu ai facut un lucru, nu o sa iti pese de ce zicea lumea la vremea aceea. Nu lasa societatea sa iti dicteze ce sa faci. Traieste cum te taie capul si o sa iti fie mult mai bine.

| R0R0 a răspuns:

Pur si simplu nu te mai gandi la asta. Da, ai facut o prostie, dar daca amicele tale tin la tine, vor veni sa vorbiti, te vor intreba de ce ai facut-o.
La urma urmei, e doar o minciuna, nu o crimă.

| 3amthinking a răspuns:

Daca ele nu te bagau in seama inainte de minciuna si daca ele nu te baga in seama acuma, poate nu sunt niste prietene adevarate. Eu am ramas fara prieteni din absolut niciun motiv, doar pentru ca nu sunt o persoana "interesanta" si nu am avut niciodata mustrari de constinta. Am facut lucruri foarte stupide de care ar fi trebuit sa imi fie rusine si totusi nu mi-a fost. Sentimentele ti le induci singura, tu iti induci mustrarile astea de constinta. Iti dau doar un sfat: invata sa nu iti mai pese ca e mai bine asa.