| Ariamnaa a întrebat:

Buna TPU! As avea si eu o problema și poate sa îmi dați un sfat ceva. Deci am 13 ani si sunt clasa a 6-a la 1 martie mi-am facut un iubit pe insta cu care urmeaza sa ma întalnesc. În fine nu asta e problema, problema e telefonul dar cumva se leaga si de el problema mea. Mama a vazut ca am început sa iau note mici si i-a zis tatalui meu. Si a zis ca imi pune program pe telefon fiindca de aia stau prea mult pe telefon si nu învat. Iar seara de pe 1 mai imi ia telefonul la 9:30. Acum ca mi-a pus program eu fiind si vacanta am zis ca nu o avea nimic daca sar calu si stau si eu cat vreau sa vb cu baiatul asta mai mult. Ca noi cand vorbim stam si peste 4 ore. Si mna pentru tata si mama nu e acceptabil. Chestia e ca am zis ca poate nu se uita cat am stat dar nu, sunt sigura ca zilele astea mai ales cand imi iau telefonul seara se uita pe el. Mie nu prea imi place ca cineva sa se uite la telefonul meu la mesajele mele nu imi place. Ca mai vorbesc si urat si prea nu pentru varsta mea cu baiatul asta. Nu mai stiu SINCER ce sa zic. Chestia e ca relatia mea cu baiatul asta fiind una la distanta vorbim mai des ca nu îl pot avea langa mine. Si seara în vacanta asta am stat ore întregi mai ales ca am stat pe apel o noapte întreaga bine am dormit ambii dar a 2-a zi am vorbit toata ziua. Si nu vreau ca ai mei sa imi ia telefonul ca dupa nu mai am cum sa vb cu el. Acum as dezinstala aplicatia aia da nu cred ca fac prea bine sad Vreau si eu sa imi dati sfaturi va rog. Poate ca si eu sunt exagerata dar sa ma mai lase si ei

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Solutia este sa mai astepti sa mai cresti. Deja se vad rezultatele, in notele mici pe care le iei, pentru ca esti distrasa de iubitul ăsta al tau. Iubiti se gasesc peste tot, la orice varstă.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca noi cand vorbim stam si peste 4 ore. ca am stat pe apel o noapte întreaga, ce aveți voi de spus, nu se poate rezolva într-un timp mai rezonabil, de exemplu, o oră?
Să explici tot la părinți.

| Allemando a răspuns:

Salve!
Nu mi se pare în regulă ca în clasa a 6-a să ai iubit, mai ales că e online. Mai pe la liceu, mai prin clasa a 8-a cel mai devreme e timpul, nu în clasa a 6-a. În plus, știi ceva despre iubitul ăsta al tău, dacă vorbești doar online cu el? L-ai văzut vreodată față în față? De unde știi că nu are 40 de ani și încearcă să te agațe, să te aibă pe viitor ca amantă pe la 60 de ani? Eu zic să nici nu mai vorbești cu el. Chiar și dacă e de vârsta ta, tot nu am încredere în prieteniile astea făcute online. Trebuie să te întâlnești față în față cu persoana ca să zici că e iubitul tău. Trebuie să știi cum reacționează în anumite situații. Să-i cunoști părinții. Pe mesaje totul se întâmplă foarte acoperit, îți poți lua multe fețe prin mesaje. De asta, prefer să vorbesc cu oamenii față în față. Acum, revenind la problema ta, cea cu timer-ul pe telefon. Eu zic că poți să te limitezi un pic la atâta vorbit. Să-ți zic eu ceva: dacă înveți bine din nou, părinții o să creadă că scăderea asta a notelor e datorată altui motiv și o să-ți scoată singuri timer-ul. Și dacă îl dezinstalezi, riști să-ți confiște definitiv telefonul. Și ca să nu-ți mai umble prin telefon, pune-ți parolă. De la setări>securitate>tip blocare ecran>parolă sau ce vrei tu. Succes!
Sper că te-am ajutat!

| Ariamnaa explică (pentru Allemando):

Buna! Imi pun parola dar nu am cum fiindca ei îmi spun sa nu ma feresc de ei si pana la urma sunt obligata sa le dau telefonul :/ dupa fac urat. Iar în legatura cu baiatul asta am vorbit ore întregi cu el si pe face time si pe apel deci îl cunosc plus ca am vorbit cu mama lui si cu fratele lui îl cunosc destul de bine.

| Allemando a răspuns (pentru Ariamnaa):

Bine. Singura soluție rămâne să înveți mai bine.

| AndreiOlcer a răspuns:

Salut iti recomand sa iti omori parintii
Si pentru numele lui dumnezeu arata-i pruna aia de evreu!