Ingrediente:
2 cozi de homari de dimensiune medie, decongelate
¼ cană de unt topit
1 linguriţă de coajă de portocală rasă
2 linguriţe de suc de lămâie
Puţin ghimbir, praf de chilli şi ierburi aromatice
Mod de preparare:
Tăiaţi crusta cozilor de homar, folosind un foarfece de bucătărie. Îndoiţi puţin cozile până în momentul în care acestea încep să cedeze, pentru a nu se răsuci cât timp le gătiţi.
Amestecaţi sucul de lămâie, ghimbirul, ierburile aromatice, coaja de portocală, praful de chilli şi untul topit apoi ungeţi homarul cu acest amestec.
Dacă aveţi un grătar de grădină, puneţi homarii la caldura directă, deasupra cărbunilor încinşi cu partea cărnoasă în sus, pentru circa cinci minute.
Întoarceţi cozile pe partea cealaltă şi ungeţi-le cu sosul preparat anterior. Lăsaţi cozile pe grătar încă 5 sau 10 minute până ce acestea devin închise la culoare. Se servesc fierbinţi.
Sugestii:
Se poate servi cu o delicioasă garnitură de sparanghel.
Mai mult: Reţete exotice: Cozi de homar la grătar | Libertatea.ro