| blackribbon a întrebat:

as vrea orice un sfat sau ceva,orice,am o prietena care nu poate lupta,adica daca se leaga cineva de ea,ea nu ii poate zice nimic deoarece ii este frica si eu nu stiu ce sa ii fac, cu ce sa o ajut deoarece eu asa nu am patit niciodata.Va rog spuneti-mi ce sa fac, nu cred ca stie nici cum sa lupte da ti mi si mie niste sfaturi...dau funda happy

Răspuns Câştigător
| ViVi99 a răspuns:

Daca este subiectul de ras al copiilor, inseamna ca este ceva grav. Astfel de situatii am si eu in clasa si imi inchipui ca nu e placut deloc. Si eu eram timida, desi nu se lega nimeni de mine, dar acum mi-am depasit "frica de a comenta la altii" si nu-mi pasa cine e, eu comentez si chiar tip la respectivul/respectiva. De ce nu mergeti amandoua la un curs de auto-aparare, karate, judo ceva de genu (bine-nteles daca aveti timp, chestii, chestii). Sau ati putea vorbi cu un adult, sau cu un prieten mai mare, cineva care sa o poata apara pe prietena ta. Sa stii ca, in general, ceilalti nu se prea iau de tine daca cunosti pe cineva care sa te poata apara si chiar poate sa bata. Sau, de ce nu, prietena ta poate invata de la respectivul prieten cum sa se bata. Desigur, violenta nu e cea mai buna cale, dar daca este necesar, o mai folosesti si p-aia. Dar, mai este o mica problema. Daca prietena ta nu are pe cineva care sa o sustina (ma rog, in afara de tine) in fata celorlalti, indiferent daca stie sau nu sa se apere, tot va fi luata peste picior/batuta. Stiu asta din cazurile pe care le am in clasa. Dar nu cred ca tu si prietena ta sa nu aveti prieteni adevarati care sa o poata sustine. In caz ca lucrurile se agraveaza, trebuie neaparat sa spuneti unui parinte/profesor/diriginte etc. Cel mai important este ca tu sa nu cazi in partea negativa si sa incepi sa razi si tu/sa te iei de prietena ta pe la spate. Baftawinking