| dulcica2 a întrebat:

As vrea sa imi iau un porcusor de guinea dar parintii nu ma lasa! Ei spun ca arata ca un sobolan si ca nu pot sa ma joc cu el asa cum as vreacrying(Eu vroiam sa imi iau un caine mic da tot parintii nu m-au lasat! Acum vreau sa imi iau porcusor de guinea dar iar nu ma lasa... Ce as putea sa fac ca sa ma lasa sa imi iau un porcusor de guinea? Va implor ajutati-ma! Funda+Vot!

Răspuns Câştigător
| Arrum a răspuns:

Spune-le cat de mult inseamna pentru tine animalutul si ca ei daca te lasa sa iti iei porcusorul tu vei fi ...bagi si tu niste vrajeli dar sa fie credibile cum ar fi: o sa va ascult si mai mult etc. Dupa aceea le mai spui:datorita faptului ca o sa am porcusor o sa pot sa imi exersez si mai bine abilitatila de a fi responsabila.Acum daca si numai daca esti singura la parinti poti sa le spui ca numai pe tine te au si sa te lase si pe tine sa iti iei porcusorul ca sa iti dovedeasca ca te iubesc cu fiecare zi care trece mai mult.Si ai grija sa faci niste ochi mari asa incat sa li se faca mila macar.Si le repeti in fiecare zi pana s-or milostivi si or spune da.Dar sa ai grija sa nu o dai in bara dupa ce ti-ai luat porcusorul.
Acum sa iti povestesc ceva despre mine.Eu am vrut sa am si eu o pisica si tatalui meu nu i-a placut, am renuntat pana la urma deoarece imi "scotea ochii"la figurat.Argumentele lui:ce facem noi cu pisica,doar face mizerie, tranteste toate in casa, mananca mancarea degeaba.etc
Daca am vazut asa mi-am luat o pasare pentru ca eu am zis ca nu are nimic daca imi iau o pasare.Este si mai mica,mananca mai putin, nu mai face dezordine in casa, canta frumos.etc
Dar tata cand a vazut ca am pasare mi-a spus:
-Ce mai facem cu asta?
-Nu-ti a fost destula pisica?
-Nu ai vazut ce a facut prin casa?
-Acum vrei sa imi aduci pasare sa faca galagie si sa faca mizerie?
-Acum miroase numai a excremente de pasare in casa!
-Si in plus mai prapadim si bani pe mancarea ei degeaba!
-Ce faci tu cu ea?
Eu:
-Pai imi place sa o aud cantand,sa o privesc, sa ma joc cu ea si pana la urma o sa ii fac curat eu, o sa am eu grija de ea.
Tata:
-Nu ma intereseaza dar sa nu mai o vad in casa!
Mda...
Ce sa mai fac? ma gandeam eu
Asa ca am renuntat si la pasare si mi-am luat o planta.Pentru ca planta nu consuma bani pe mancare,nu face mizerie, nu se misca din locul in care o pui, nu face galagie si in plus are un aspect frumos si da oxigen in camera.Ok acum sa vedem ce a spus tata.
Cand a vazut tata ca nu mai am pasarea a facut o fata senina pana ce a vazut planta.Acum tata mi-a spus in legatura cu planta:
-Asta ce mai e?
-Nu vezi ca ocupa spatiul degeaba in casa?
-Ce-oi mai face si cu asta nu stiu!
-Acum daca vreau sa imi pun ceva aici nu pot de planta ta.
In fine discutia a mai continuat dar nu mai conteaza cred ca ai inteles cam ce "tata" am eu.Sa stii ca am mutat planta in mai multe locuri si degeaba! Unde puneam eu planta parca acolo se ducea si el.
Vreau sa iti urez succes si sa ai grija de tine si de parintii tai.
Funda?