| Dianné a întrebat:

Buna TPU.As vrea sa imi rasp. la intrebarea asta grea si dificila, pentru unii copii care le plac ff. mult dulciurile.
Deci, cum pot sa ma abtin de a mai manca dulciuri? Imi plac mult, dar mama nu ma mai lasa sa mananc si simt nevoia de dulce:-s. mi-a zis sa mananc un fruct.Nu! i-am spus ca nu pot.Va rog sa ma ajutatihappy
Pupiicikiss

6 răspunsuri:
| ionica56 a răspuns:

Pai incearca sa mamanci zilnic din ce in ce mai putin dulce si asta te vei obisnui sa nu mai mananci si vei uita. Dar de acum niciodata nu vrei sa mai papi dulce
?

macar un dulce pe satamana.

:*

| marrr a răspuns:

Poti manca ceva dulce, dar numai atunci cand simti neaparata nevoie. Nu te mai gandi toata ziua la dulciuri, ca mai rau iti faci, mai ales ca stii ca nu ai voie. Sa stii ca ai face asta pentru sanatatea ta! Dulciurile nu sunt bune, mai ales pe timp de vara cand stau in soare si se topesc. Nici nu ai idee cate chimicale si calorii contin acelea, ca ei zic ca sunt facute din nu stiu ce fructe si iti dau energie. Ei bine, e o energie artificiala, data de chimicale. Daca ai stii cat de mult rau pot provoca acele dulciuri in timp indelungat, te-ai lasa de ele. Nu scrie tot adevarul pe nicio eticheta, ca trebuie sa fie vandute. Daca ar fi scris din ce-s facute si ce face fiecare din acei aditivi, peste jumatate din produsele de pe piata nu s-ar mai vinde.
Inlocuieste dulciurile cu altceva. Mananca un iaurt natural, fructe dulci de sezon, o salata de fructe/legume. Atunci cand chiar ai nevoie de ceva dulce[pentru ca toti avem, in special femeile], mananca o bucatica-doua de ciocolata, dar nu mai mult, ca sa nu strici aceasta dieta.
Inca un lucru ca sa te lasi de dulciuri este sa mananci regulat. Mananca des si putin, dar sanatos, iar dupa fiecare masa poti manca un mar verde[sau rosu, depinde de cum iti place], o felie de pepene, o para. Vei vedea ca daca te abtii, poti!

| Cătălina_6063 a răspuns:

Stai intr-o camera inchisa cu cheia si arunca cheia pe geam si stai acolo pana cineva iti deschide o sa fii asa de stresata cand iesi ca o sa uiti de dulce. Nu am experimentat dar sper sa te ajute

| lovepiink a răspuns:

Pai cauta pe net retete dulci si sanatoase si o rogi pe mama ta sa iti faca o prajitura dinaia! O rogi in felul urmator:
-Mami, am gasit pe net o reteta sanatoasa! Te rog mi-o faci?
-Pai nu pot!
-Atunci o sa mananc in continuare dulciuri! Deci na trebuie sa alegi! Te rog mult!
Bine o sa ti-o fac!
Craciun fericit!

| catano999 a răspuns:

Eu sincer uit de tot mi-am gasit un hobi imi place asa de tare ca uit si sa maninc ok asa ca ma ajuta mult PS: Nu mai maninc dulciuri de cind aveam 8 ani am 13 ani acum sper sa te ajute.

| catano999 a răspuns:

Oameni maninca in functie de cum sau obisnuit eu zic zilnic cind te trezesti ai pofta dimineata daca te drezesti de obicei te gindesti la ceva consistent si dupamiaza chiar seara cel mai rau vine pofta de dulciuri cea ce e foarte rau uni zic ma culc si nu maninc de fapt sa faci asta e chiar rau mai bine manici ceva dulce la 3 doua zile in functie de cum rezisti si cind nai voie inlocuiesteo cu o mincare preferata nu neaparat dulciri o ciorba de fasole ceva gasesti tu