| εʟεпα a întrebat:

Buna TPU.As vrea sa imi raspunde-ti foarte serios in legatura cu asta.

Am o prietena de 14 ani, care [sa zicem] este pocaita, dar nu este in intregime, pentru ca nu a fost botezata intr-o biserica de-aia de-a lor.ma rog nu ma prea stiu cu pocainta.

Si cum toata familia ei merge la biserica de pocaiti[mama, tata, fratii, surorile], normal ca si ea, si asa a fost obisnuita de mica.are ceva ani de cand umbla la biserica.
Dar daca esti pocait trebuie sa respecti si cateva reguli, cum ar fi: Sa nu te fardezi, sa nu porti pantaloni, sa nu te tunzi.Si asa mai departe.

Ea ar vrea sa fie o fata obisnuita, ca si noi. sa faca toate lucrurile alea frumoase ce le face o adolescenta la 14-15...ani.[in special sa poarte pantaloni, sa se tunda.]

Dar problema ei este cum sa le zica la parinti ca nu mai vrea sa fie pocaita, sa nu mai mearga la biserica de pocaiti, sa faca toate lucrurile alea de mai sus.Stiu ca o sa reactioneze ff. urat parintii ei :-s.Totusi este ceva serios.
Dar ea nu mai suporta.

Va rog ajutati*ma:X. Iar eu o sa ii dau raspunsul vostru!
Funda!

3 răspunsuri:
| PsT_6707 a răspuns:

Fiecare om are dreptul de a-si alege cum vrea sa traiasca... ma depaseste situatia, nu prea ai cum sa te bagi tu intre ea si parintii ei, doar ajut-o si fii langa ea cand ii va fi greu, asa ii vei face mai mult bine decat sa o sfatuiesti, crede-ma! numai bine

| Roessess a răspuns:

Sincer nu stiu ce sa zic. Parintii de obicei sunt foarte stricti in privinta asta si mai mult ca sigur nu vor fi de acord. Asta este o chestiune de cat de bine se intelege ea cu ai ei si in ce relatii se afla. Parintii vor cel mai mult sa stie cu cine sta ea. Daca vor sti asta si vor crede ei ca ea este in siguranta cu prietenii ei atunci poate vor fi mai ingaduitori. Eu zic pentru inceput sa o ia usor. De exemplu sa le prezinte prietenii cu care sta ea mai mult. Sa le explice usor usor ca are o varsta si nu poate trai asa la nesfarsit mai ales daca nu asta e dorinta ei. Dar REPET : Totul sa fie lent si nu repezit pentru ca nu scapi mai repede daca faci totul repezit dar o sa iti iasa mai prost un lucru p care il faci repede decat un lucru la care lucrezi din greu si lupti pentru el.:*

| Raresh23 a răspuns:

Parerea mea este ca ar trebui sa discute cu parintii mai ales daca nu mai suporta. Nu ai de unde sa stii ca parintii ei o sa faca urat, daca nu o vor intelege si nu vor accepta sa le spuna ca Dumnezeu este acelasi unul singur, indiferent de religia fiecaruia. Nu in haine si in farduri se masoara credinta in Dumnezeu. Parintii te vor intelege daca le explici frumos.
PS: Auzi nu pune prea mult fard ca sigur arati bine si farasmugwinking