Părinţii tăi te consideră încă mică şi ei cred că tu nu eşti pregătită să ai un iubit pentru că se întâmplă atâtea lucruri şi vor să te protejeze, dar nu din răutate, ci din dorinţa de a fi tu bine. Nu cred că diferenţa de vârstă dintre voi i-a supărat, cred că mai mult faptul că ai ascuns chestia asta de la început şi că nu le-ai spus că te-ai îndrăgostit. Poate că nu cunoşti prea bine toate tainele dragostei, dar ştiu că în inima ta bate ceva pentru acest băiat. Aşa că va trebui să te duci la mama ta şi să îţi ceri scuze faţă de ea, să îi spui că eşti conştientă de toate relele din lumea asta dar nu vei lăsa să se întâmple nimic pentru că îl cunoşti îndeajuns de bine încât să ştii că nu e ca restul. Atrage-i atenţia că el nu te va influenţa în viaţa ta familială sau cea şcolară. Pune punctul pe i şi zi-i că este un băiat de treabă, care învaţă bine şi care te poate ajuta oricând, un băiat săritor şi cu mult bun simţ care nu te-a lăsat la greu la moartea bunicii tale. Iar in final, spune-i că nimic nu se compară cu iubirea copilărească şi să nu îţi ruineze speranţele. Eu zic că relaţia în secret va băga prea multe paie pe foc, poate gura lumii e slobodă, dar părinţii sunt părinţi şi trebuie să afle ce face fata lor şi lângă cine este ea.
La 13 ani nu știu ce iubire poate exista. În fine. Mergi la părinții tăi și spune-le ceva gen " Cred că e timpul să am și eu un prim iubit, mi-a fost alături când mi-era greu". Dacă nu sunt niște comuniști vor înțelege. Dacă nu înțeleg asta e, încearcă în secret. Eu aș călca peste cadavre pentru iubita mea, așa ar trebui să faci și tu pentru tipul acela dacă chiar il iubești.