Buna! Poti incerca:
1)Bezele:
Ingrediente:
4 albusuri proaspete
1 pahar zahar pudra sau zahar tos
marunt
Mod de preparare:
Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava de tabla sau se mai pot aseza cu un cornet de hirtie, dindu-le diferite forme.
Se coc la foc potrivit. Bezelele trebuie sa se usuce bine si de aceea se tin in cuptorul cald pina a doua zi. Prajiturile scoase de pe hirtie trebuie pastrate la loc uscat.
2)Tiramisu:
Ingrediente:
400 grame piscoturi savoiardi
200-250 grame mascarpone
200 grame smantana grasa
5 cescute de cafea tare
amidon alimentar approx 20 grame
4 oua
200 grame zahar
cacao
Mod de preparare:
Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care se adauga mascarpone si se amesteca incet pentru a se omogeniza, in continuare smantana se incorporeaza. Se adauga albusurile batute spuma impreuna cu o lingura de zahar. Albusurile se adauga putin cate putin si se introduc in cealalta compozitie realizata, se mesteca usor, la sfarsit se adauga cele 20 grame amidon alimentar.
Se pune compozitia la frigider pentru approx 15-20 minute.
Se inmoaie jumatate din piscoturi in cafea si se aseaza pe o tava, se pune jumatate din cantitatea de crema peste, se aseaza cealalta jumatate de piscoturi peste crema si inca un strat final se aseaza peste ele.
Prajitura tiramisu se introduce la frigider pestru cel putin 6-7 ore.
Dupa acest timp se pudreaza cu cacao in abundenta pentru decor.
3)Halva din gris:
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
3/4 l lapte
250g zahar
150g unt
250g gris
100g migdale taiate betisoare
boabe de pin
praf de scortisoara si zahar pudra pentru presarat
Mod de preparare:
Laptele si zaharul se amesteca intr-un castron, se incalzeste si se fierbe. Apoise ia de foc.Se incalzeste untul intr-un vas.Se adauga grisul si in timp ce se amesteca incontinuu, se prajeste pana se rumeneste.Se adauga betisoarele de migdale si se amesteca inca 5 minute totul la foc mic.Vasul cu pireul de gris se ia de pe foc, se adauga la gris laptele indulcit amestecand cu grija cu telul.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa fiarba incet 5 minute.4 forme mici se umplu cu compozitia de gris, se netezesc si se pun in frigider pentru 3 ore.Boabele de pin se prajesc fara grasime si se pun peste portiile de halva din gris care se mai presara cu scortisoara si zahar pudra si se orneaza cu boabe de pin.
4)Bombonele Rafaello:
Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
400 g margarina
400 g zahar (preferabil pudra)
400 g nuca de cocos
400 g lapte praf
200 g alune
Mod de preparare:
Se amesteca margarina, zaharul, laptele praf si 300 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de nuca de cocos si se aseaza pe platou. In loc de alune se mai pot folosi si migdale, arahide in ciocolata, alune de padure, etc.
Pai o gustare rapida ar putea fi biscuiti cu finetti sau nuttela.
Iei 3 biscutiti si pui un rand de ciocolata, un biscuite peste, si tot asa, dupa ce ti-ai facut cat crezi ca mamanci ii pui pe o farfurie si ii bagi la frigider vreo 15-13 min, sa se intareasca putin ciocolata sa se duca toata pe langa cand musti din biscuite.