anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Asta este o intrebare mai personala dar nu am avut la cine sa apelez.
Mama mea mi-a spus ieri ca peste 2 saptamani o sa plece in Germania sa lucreze acolo, am incercat sa o conving sa ramana dar nu isi schimba ideea.
De ieri m-a apucat o stare de depresie si as vrea sa scap de ea cat mai repede pentru ca am mai avut si stiu cat de greu iesi din ea, ma puteți ajuta?
( Tin sa precizez ca am varsta de 14 ani )

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

Ana, e dificil să te „rupi" de părintele tău, însă în sinea ei, mama ta merge acolo pentru a câștiga mai mult și, implicit, pentru a-ți oferi ție un trai mai bun. Dacă nu e posibil să te ia și pe tine acolo, să știi că puteți vorbi zilnic, vă puteți vedea pe skype și nu e la fel de important contactul fizic pe cât e legătura emoțională.

6 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Ar trebui sa te gândești că pentru tine îți face un viitor mai bun și să lași "depresia". După ce mama ta va fi stabila financiar în Germania te poți muta alaturi de ea pentru a termina studiile acolo. Începutul e mai dificil pentru o persoana care nu știe germana, locurile sa se descurce alaturi de un copil într-o țară necunoscuta. Așa că gândește-te un pic logic, tu in momentul când ți-a dat vestea ai devenit indispusă, nu depresivă! O depresie nu înseamnă plâns și supărări!

Fruntea sus!

| Violleta2022 a răspuns:

Te sfatuiesc sa vorbesti cu mama ta si fa-o sa-ti explice care este motivul pentru care pleaca acolo.
Eu cred ca, mama te iubeste foarte mult si nu ar pleca la munca in alta parte, daca ar exista alta solutie sa te intertina si sa iasa dingreutatile financiare in care sunteti.
Ai tata? Ce se intampla cu el, are munca?
Crede-ma copila, ca o mama nu-si paraseste copilul de drag, ci de nevoie si numai in cazuri disperate, ceea ce, cred ca ea este la acest moment. Banuiesc ca, decizia a luat-o impreuna cu tatal tau, ca sa iasa din problemele financiare in care sunteti.
Daca te gandesti mai bine, cat de greu ii este si mamei tale, sa pleci prin starini si sa munceasca din greu, sa stii ca este dureros si pentru ea, mai ales ca nu te are alaturi si nu-i va fi deloc usor.

| devilshelp a răspuns:

O data ce s-a decis sa faca asta probabil ca are un motiv bun. Poti sa o intrebi daca e vreo posibilitate sa mergi cu ea si sa te inscrii la scoala acolo. Daca nu, vorbeste cu ea si spune-i cat de dor o sa iti fie de ea si o rogi sa faca tot posibilul sa te viziteze cat de des poate. De starea aia nu scapi usor. Petrece-ti zilele ramase cu mama ta daca mai sunt putine

| Ionut58282856 a răspuns:

Depresie? Hmm pai nu ai de ce. E doar o vorba, doar o activitate. Sau baga ca ciobanul 5 pastile si o cola si scapi de depresie =)

| Ana1687 a răspuns (pentru Ionut58282856):

Nu cred ca e momentul sa faci glume proaste, mama se muta in Germania vreo 2 ani, nu am chef de caterinca

| Ionut58282856 a răspuns:

Pai o flotare, ceva miscare, mancare sanatoasa, poate nu iti vine sa crezi dar face minuni