Motivatia unui individ vine din placerea de care acesta se bucura atunci cand duce o sarcina la bun sfarsit sau vine dintr-un sentiment de satisfactie cand lucreaza intr-un proiect, reuseste prin propriile puteri, ajuta o persoana draga si multe altele.
O persoana cu o motivatie extrinseca va lucra la o sarcina chiar daca nu va avea un interes profund, dar va avea in considerare toata satisfactia indeplinirii acesteia. Recompensele pot fi minore, un simplu zambet, dar si majore, faima sau puterea. De exemplu, un elev motivat extrinsec va reusi sa termine toate temele pana la sfarsitul saptamanii pentru ca va stii ca pleaca in excursie.
Intelegi?
Da, anul asta scolar, care s-a incheiat. Am scaut mult la medii. Am avut probleme in familie. Si de asta am fost si mai slaba la invatatura. Si apoi, prin semestrul doi am observat cata presiune pun profesorii astia pe spatele nostru, cum ne incarca cu tot felul de tampenii si pe mine m-a descurajat intr-un fel. Dar am si inceput sa invat putin mai bine. Dar si acum mi se pare ca nu am motivatie, adica scoala e prea grea, sistemul nostru scolar e de cacao. Ne incarca cu tot felul de chestii inutile la scoala, incat la bac se descurajeaza multi si la liceu isi pierd interesul. Deci, e vina sistemului.
Eu nu zic ca n-o fi si sistemul de vina, dar sincer, asta e scuza tuturor "sistemul e de vina". Ei bine, pentru aia care termina cu 10 pe linie, care iau bacul cu 10, care au numai 10 la facultate, e acelasi sistem. Daca ei pot noi de ce nu am putea? Pentru ca suntem prea puturosi si incercam sa aruncam vina intr-o parte si in alta in loc sa ne asumam responsabilitatea pentru notele pe care le avem.
Da...acea motivatie intrinseca mi s-a intamplat de multe ori sa o "peird". Bine ca a existat ceva din exterior cel putin care sa ma faca sa vreau sa invat(adica un fel de varianta B-motivatia extrinseca).
Imi da exemplu concret sau exemplul tau te rog (pe scurt)
Dap. dacum crezi ca as putea s arevin la acea stare... intrinseca? Ca extrinseca nu prea ar merge la mine
Motivatia unui individ vine din placerea de care acesta se bucura atunci cand duce o sarcina la bun sfarsit sau vine dintr-un sentiment de satisfactie cand lucreaza intr-un proiect, reuseste prin propriile puteri, ajuta o persoana draga si multe altele.
O persoana cu o motivatie extrinseca va lucra la o sarcina chiar daca nu va avea un interes profund, dar va avea in considerare toata satisfactia indeplinirii acesteia. Recompensele pot fi minore, un simplu zambet, dar si majore, faima sau puterea. De exemplu, un elev motivat extrinsec va reusi sa termine toate temele pana la sfarsitul saptamanii pentru ca va stii ca pleaca in excursie.
Intelegi?
Normal. Si s-a vazut la note. Cred ca sentimentul apare macar o data in viata fiecarui elev. Trebuie sa te mobilizezi, sa te gandesti ca totusi conteaza notele si chiar daca nu inveti nu stiu cat, nu te lasa de tot. Poate iti revine motivatia cand vezi ca te intrec altii pe care ii stii mai slabi ca tine, la invatatura.
Salut, da mi s-a intamplat si mie. depinde care e scopul tau. uite poate te ajuta indiferent de situatie. o sa gasesti niste motive pe care merita sa le printezi si sa le lipesti langa calculator.numai bine!
http://personalitatealfa.com/......r-o-criza/
Ramonelle întreabă:
anonim_4396 întreabă: