E greu de spus ceva în situaţia asta.
Nu ştim povestea, nu înţelegem ce se întâmplă, şi mai mult, nu ştim cauzele.
Singurul lucru rămas e ca vara ei să aibă speranţă, că lucrurile n-o să fie mereu aşa. Să stea pe picioarele ei cu fruntea sus şi să îşi vadă de viaţă, că-i doar la început şi că greul abia începe de fapt.
În plus, cineva ar trebui să vorbească cu ea şi să aibă răbdarea să o asculte nu doar în privinţa problemelor cu tatăl ei, ci şi din alte puncte de vedere. La 13 ani, lumea deja începe să fie cu susul în jos pentru mulţi, cu atât mai mult cu cât ea are o familie cu probleme. Împreună cu mama ei, să fie puternice şi să se sprijine una pe cealaltă cât de mult pot!
Ce pot spune, un singur lucru care va pune punctu pe i, sfatu meu nu te baga sa nu iesi sifonata
Rufele se spala intotdeauna in familie.
Sa ti minte asta cat oi trai tu.
Nu trebuie sa tie stanga ce face dreapta.
Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru ea si mama ei, e sa suni chiar tu la Protectia Copilului. Nu trebuie sa iti fie frica (,) ca se va supara cineva pe tine sau mai stiu eu ce, pentru ca nu poti sa faci decat bine. Gandeste-te ca e posibil ca acea fata, chiar sa nu mai suporte, sa intre in depresie si sa se sinucida. De asemenea e posibil ca tatal ei, s-o omoare sau s-o nenoroceasca pe viata pe ea sau pe mama ei, chiar si din greseala. Nimeni nu merita o astfel de viata, si ei in mod sigur ii este in primul rand foarte rusine sa ceara ajutor. Parerea mea e sa suni cat mai repede, eventual consulta-te si cu parintii tai inainte. Si daca ai vreo retinere, pune-ti urmatoarea intrebare : daca ea sau mama ei ar pati ceva, ai putea trai cu constiinta incarcata stiind ca puteai s-o ajuti dar n-ai facut nimic? Uite aici mai multe informatii : http://www.protectiacopilului6.ro/#_