anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi sunt foarte fericita. happy
Cererea de transfer a fost aprobata, acum sunt in alta clasa, dar aceeasi scoala.
Ma bucur fiindca imi cunosc viitorii colegi.
Ma gandeam ca la inceput de semestru, sa cumpar cateva cutii de bomboane si sa le dau la fiecare cate o bomboana.
Credeti ca ar fi un gest frumos, ca viitoare colega a lor? happy
Abia astept sa stau cu prietenii mei si nu cu necunoscutii de la fosta clasa.cel putin fetele erau foarte invidioase pe mine.
Daca ridicam mana sa raspund faceau gesturi de parca ceea ce spuneam eu era gresit si dupa ce s-a intamplat asta n-am mai ridicat mana deloc..instantaneu mi s-au micsorat notele.
Oricum, imi putin da un sfat cum sa fiu foarte apropiata de noii colegi?
Adica stiu vreo 20 in care pot sa am incredere, ceilalti 10 nu am avut sansa sa-i cunosc, dar din cate am inteles, toti sunt foarte de treaba. happy

Răspuns Câştigător
| Tailynne a răspuns:

Buna!
Bineinteles,ar fi un gest foarte frumos din partea ta sa imparti cu viitori colegi o cutie de bomboane, ca sa fi mai apropiata de colegii tai ar trebui sa fi putin ''mai infipta'', mai intai sa mergi sa faci cunostiinta cu ei, sa le pui cateva intrebari ( de la ce scoala sunt, in ce zona stau..etc), incearca sa te simti in largul tau (ca si cum ai vorbii cu prietenii de la bloc) si sa nu astepti ca cineva sa iti puna o intrebare si doar atunci sa raspunzi.

13 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Da, ar fi un gest dragut.
Mult succes cu noii colegi! happy

| Mangustă a răspuns:

Tare ideea cu bomboanele, dar poate nu din prima zi, asteapta sa vezi cati sunt in clasa si sa-i cunosti putin.
La faza cu acomodatul nu trebuie sa faci nimic special ca sa te accepte, dar nici sa-ti bati joc de ei, sa ai fite sau sa te lauzi ca ai note mari, desi nu cred ca ti-ar fi cazul (intuitia de mama omida imi zice asta laughing ) E naspa sa nu ai cu cine sta si toti sa fie contra ta pentru ca ai note bune sau pentru ca ai corectat un profesor, odata. Noi suntem cam 20 in clasa si din toti astia este o singura persoana cu care pot sa vorbesc. Cam jumate din clasa e contra mea pentru ca asa au chef, nimic mai mult, iar asta iti da o stare de nervozitate groaznica.
In fine, sper sa te intelegi bine cu noua clasa ^^ Multa bafta.

| Rutty a răspuns (pentru Mangustă):

Stiu cum te simti aproximativ. big grin
Dar nu trebuie sa-i bagi in seama.
Eu m-am mutat ca vroiam de la inceputul anului si nu m-am inteles prea bine cu unele colege.
Mereu ma bafeau, dar niciodata nu imi spuneau in fata.
Ma enerva faptul ca se luau de alte persoane care se credeau mai inferioare lor, de ex. o colega a venit intr-o zi cu o pereche de pantaloni crem, nu are o situatie materiala prea buna din cate am observat, dar totusi se descurca si o colega nesimtita i'a spus "Ooo, ti-ai luat pantaloni noi?".
Fata aia nesimtita a devenit asa dupa ce a fost aleasa sefa clasei, iar in fata dirigintei pare ca un copil cuminte.
Din cate am inteles pe mine nu m-au suportat de cand am intrat pe usa laughing. [Le-am auzit intr-o ora de dirigentie].
Oricum le las in trecut si ma indrept spre viitor happy.
Probabil am ajuns marginalizata din cauza faptului ca le toleram orice prostie, crezand ca o sa inceteze.
Acum in noua clasa, nu voi mai permite asta [desi ceva imi spune ca nu se va intampla], o sa fiu eu cea buna, amuzanta si o sa le accept glumele pana la o anumita limita, daca depasesc cumva o sa ii fac sa se simta prost, prin vorbe inteligente.
Orice om se simte prost daca e jignit, nu cred ca cel care jigneste si pare dur, se simte neatins de vorbele cuiva. poate doar pe moment, dar cu siguranta se gandeste "Oare are dreptate? De ce am reactionat asa?".
Problema este ca... nu stiu sa ma cert big grinlaughing.
De aceea la vechea clasa, am preferat sa tac si sa ignor chiar daca ma durea, pentru ca. daca incepeam sa comentez sigur se ajungea la bataie.
Si. decat sa fiu exmatriculata mai bine am tacut si m-am mutat. cu unele persoane chiar nu ai ce discuta. Se leaga de tine fara vreun motiv anume.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Gest frumos.

| Rutty a răspuns:

Va multumesc pentru raspunsuri! happy
Dar nu prea inteleg, cum sa fiu "infipta" laughing.
La fosta clasa am fost foarte draguta, dar se pare ca am picat prost, datorita faptului ca am fost prea buna.
Acum, ca tot voi fi intr-un colectiv nou, as vrea sa ma fac placuta, fara sa fiu rautacioasa numai ca sa nu pic prost.
Vreau sa ma port normal, iar ei sa inteleaga, ca eu sunt o persoana buna si nu trebuie sa apelez la gesturi gen : "Si ce-mi spui mie asta?".

| Rutty a răspuns:

Nu ma reprezinta comportamentul acesta de "fata nesimtita".
De obicei imi place sa vorbesc si sa-i ajut pe cei din jur, dar daca sunt buna cu ei, sa nu insemne ca pot sa faca orice din mine.
Nici macar nu stiu cum sa fac.
Daca ma port prea frumos, o sa faca ce vor cu mine, iar daca ma port arogant, vor spune ca sunt nesimtita.
Off. e greu. laughing

| oOSaritaOo a răspuns:

Draguta chestia cu bomboanele si ca sa te apropii de ei trebuie sa vorbesti cu ei, sa glumesti cu ei si sa le suportii tampeniile. tongue

| Zatharra a răspuns:

E bună ideea cu bomboanele...Ca să te integrezi mai bine trebuie să-ţi faci câţi mai mulţi prieteni şi să nu fii arogantă.Eu zic că aşa te vei înţelege cu noii tăi colegi.Baftă!

| Hieer a răspuns:

O idee foarte bunahappy

| TudyCFR a răspuns:

Sa le fii mereu alaturi si sa ii ajuti la nevoie sa nu fii rea cu ea si sa pui suflet in ce faci.

| BlackEyedGirl a răspuns:

E un gest frumos cel cu bomboanele, astfel le arati ca poti fii o colega buna si ca vrei sa te integrezi. Trebuie sa fii draguta cu toata lumea, sa ii ajuti la nevoie, iar daca zici ca toti sunt de treaba, eu nu cred ca vei avea probleme :*

| SmartLie a răspuns:

Eu cred ca este un gest frumos sa le dai bomboane. rolling on the floor. Celelalte colege de la cealalta clasa au fost invidioase pe tine pentru ca ele cred ca pot sa aiba note asa fara sa invete. Bafta la scoala!

Funda?

| oompaloompa a răspuns:

Un gest foarte frumos cel cu bomboanele!