Am avut aceeasi probleme dar mult mai mult timp decat varsta pe care o ai tu acum.
Iti sugerez sa faci activitati extrascolare, cercuri de psiholigie, discutii pe teme pro si contra.
Pe mine m-a ajutat voluntariatul cu copiii si adolescentii deoarece in momentul acela am prins curaj sa spun ce cred.
Pe langa asta am fost la sesiune de comunicari si am ales sa vorbesc in fata altor persoane si mi-am ales exact tema de care imi era frica "timiditatea". M-a ajutat mult cand am reusit sa studiez tema aceasta.
Daca vrei diferite activitati scrie-mi si incerc sa te ajut cu sugestii.
Un motiv pentru care suferi ar putea fi că vrei să apari în fața altora altfel decât ești în realitate. Orice conversație este o confruntare cu ceilalți dar și cu tine însuți, ei fiind oglinda ta.
Nu poți afla ceva despre tine decât atunci când interacționezi cu cineva. Ai repetat aici de 2 ori cuvântul vreau. Lucrurile nu merg cum vreau eu, vreau răspunsuri serioase. Dar dacă nu sunt serioase, ce o să faci? Dar dacă sunt răspunsuri de bășcălie, care totuși te învață ceva?
Uită-te în ochii celui cu care vorbești.
Fii sociabilă, ieși mai mult și cu timpul nu o să mai fii așa timidă.
Poti sa te uiti intre ochii persoanei, nu direct in ochi daca nu te simti confortabil