Mi-a placut mult
Ronald Dahl-MAtilda
Era vorba despre o fata care avea o putere extraordinara de a asimila cunostinte noi fara intemediul unui adult sau a cartilor. Ei ii placea mult sa citeasca desi parintii considerau ca [,] cartile erau o risipa de bani si nu vroiu sa-i cumpere. Ea invatase singura inca de la varsat de 3 ani sa citeasca si folosea cuvinte care le foloseauu majoritatea adultiolor desi nimeni nu o invatase. Talentul ei este decoperit de invatatoarea ei cu care leaga o stransa prietenie, si care lupa din greu pentru a o aduce pe Matilda la o clasa de avansati.
Restul nu iti mai zic, te las sa descoperi singura, e foarte frumoasa cartea si destul de usoara.
O alta carte care mi-a placut a fost
Jane Green-casa de pe plaja din colectia chic
Insa nu ti-o prea recomand pentru ca are unele "expresii" vulgare:d, acum daca iti plac chestii astea esti invitata mea sa o citesti, e o cartea facuta mai mult pentru internauti, usoara fara descrieri, doar naratiune si dialog, este ceva gen telenovela.
Mi-a mai placut si
George Sovu-declaratie de dragoste
era voba despre 2 adolecenti indragostiti care fac o multime de sacrificii pentru a fi din nou impreuna
Carti mai sunt ti le voi zice dar e prea mult sa le mai si descriu
Daniel defoe-Robinson Crusoe
Hector MAlot-singur pe lume
Charlote Bronte-Jane Eyre
Johanna Spyei-Heidi fetita muntilor
Mary Elisabeth Mapes-patinele de argint
Lewis Caroll-Alice in tara minunilor
Selma Lagerlof-minunata calatorie a lui Nills Holgersson prin Suedia
-Cezar Petrescu- Fram ursul polar
F.B. hodgson-micul lord
Jack London-colt alb
Carlo Collodi-Pinocchio
Al. Daudet-piciul
Jonathan Swift-Calatoriile lui Guliver
Alexander Dumas-Contele de Monte Cristo [volumul I, II, III]
Jules Renard-Morcoveata
Ronald Dahl-Charlie si fabrica de ciocolata
Ronald Dahl-uriasul cel prietenos
Ronald Dahl-James si piersica uriasa
Ronald Dahl-vrajitoarele
Cred ca-ti ajuns astea. Sper sa-ti placa cartile. Lectura placuta si o zi frumoasa!:*:*:*
Am citit seria Twilight si mi-a placut, Jurnalele vampirilor sunt la vol 5, dar nu am nici-o legatura cu serialul...
O carte pe care am terminat-o chiar ieri este Elevul Dima dintr-a 7-ea de Mihail Drumes.
Este vorba despre un baiat de 19 ani.trece prin aventurile vietii iar la un moment dat se hotaraste sa se sinucida impreuna cu iubita sa datorita unor acuzatii aduse pe nedrept.Dar acesta este salvat de catre tatal sau.si apoi se trezeste intr-un spital unde toata lumea ii spune ca iubita lui a murit.dar peste cativa ani cand tatal lui moare ii lasa o scrisoare in care ii spune ca de fapt totul a fost o minciuna si ca iubita lui Lotte este in viata.afla ca aceasta s-a recasatorit si ca are trei copii.cand se reantalnesc cei doi hotarasc sa nu se mai vada niciodata.in final el se casatoreste cu fiica unui prieten de familie caruia i-a promis ca o ia de sotie foarte demult cand aceasta era copila.
Este o carte minunata! Mai incearca si :
Invitatie la vals-Mihail Drumes
Scrisoarea de dragoste-Mihail Drumes
Cazul Magheru-Mihail Drumes
Maitreyi-Mircea Eliade
Romanul adolescentului miop-Mircea Eliade
Marile sperante-Charles Dickens
Sper sa iti placa. Lectura placuta!