In primul rand, indiferent de tratamentul pe care il vei urma, sa nu te astepti la efecte foarte rapide.
Este foarte importanta alimentatia, care sa cuprinda produse bogate in proteine, cum ar fi: ficatul de vita, ouale, fasole verde, peste si vitamina A, de exemplu morcovii. Se spune ca un consum marit de castravete ar stimula cresterea parului. Poti, de asemenea sa iei vitamine pentru par: Revalid(este eficient luat cel putin 3 luni), Miss Vitaal.
Exista sampoane speciale pentru cresterea parului: "Sampon nutritiv pentru cresterea parului" de la Favisan, "Sampon cu extract de urzica" de la Corona etc.
Ca tratamente naturiste poti folosi:
-infuzie de rozmarin, cu care iti clatesti parul;
-masca din ulei de ricin galbenus de ou, se amesteca foarte bine si se maseaza pielea capului; dupa 1 ora se spala parul;
-poti sa-ti prepari singura un sampon format din 2 galbenusuri 2 linguri tinctura de brusture 4 linguri apa;
-FOARTE IMPORTANT este masajul zilnic al scalpului, in jur de 5 minute. Poti efectua acest masaj, pentru o eficienta ridicata, cu tinctura de ardei iute (foloseste aceasta tinctura doar de 2 ori pe saptamana! Merge! Fundita sau ceva?
Părul nostru creşte de la 12 la 15 centimetri în fiecare an (deci cam 1-1,5 cm pe lună). Reţetele pentru creşterea rapidă a părului au de fapt rolul de a favoriza creşterea normală şi sănătoasă a acestuia. Tratamentele pentru creşterea părului au ca scop întărirea rădăcinii şi evitarea fragilităţii firului de păr. Un scalp sănătos şi curat este un mediu favorizant pentru creşterea normală a părului.
- Un deficit de vitamine ar fi o mare problemă. Caută la farmacii vitaminele A, B, C, E şi Zn. Rezultatele nu vor întârzia să apăra.
- Periaza-ţi bine părul. Periatul cu o perie lată şi căptuşită stimulează circulaţia sângelui. Repetă acest lucru dimineaţă şi seară. Ai grijă să nu se rupă firele de păr de la periatul prea intens!
- Altă modalitate foarte bună de stimulare a circulaţiei sângelui este masajul scalpului. Ori de câte ori ai timp, masează pielea capului încet, folosind o mişcare circulară.
- Uleiul de ricin sau de măsline sunt remediile naturale perfecte pentru părul deteriorat. Ajută la menţinerea sănătăţii scalpului, şi se recomandă aplicarea lor seara, după o încălzire prealabilă, şi clatirea părului dimineaţa, după ce l-ai lăsat să acţioneze întreagă noapte.
- Măştile cu Henna incoloră (se găsesc la farmacii şi în magazine cu produse naturiste) întăresc firul de păr şi îl fac mai gros, mai rezistent, mai sănătos.
- Expunerile masive la soare contribuie la fragilitatea firului de păr, la fel şi praful, la care te expui în fiecare zi, şi obiceiul de a-ţi trece frecvent mână prin păr, este foarte dăunător.
- Ceaiul verde este şi el un remediu eficient împotriva căderilor părului. Bea trei căni de ceai verde zilnic, pentru mai multe luni, iar în timp vei vedea, cum părul îşi recăpăta sănătatea şi strălucirea.
- Oţetul poate fi folosit şi el pentru stimularea creşterii părului. Asigură o bună circulaţie a sângelui la nivelul scalpului şi menţine sub control cantitatea de sebum, care împiedică creşterea normală şi sănătoasă a firului de păr.
- Evită cafeaua, alcoolul şi ţigările. Somnul de noapte este şi el foarte important.
Nu întrerupe tratamentul după primele efecte, ci continuă până la şase luni (cel puţin). Vei avea un păr sănătos, bogat, rezistent şi strălucitor.
Succes! Numai bine!
Anananaaaa întreabă:
angelica_6253 întreabă: