Da, sunt unele avantaje..adica destul de multe avantaje.
Acum avem apa, caldura, curent, tehnologie avansata, avem accesul la educatie (majoritatea oamenilor, nu vorbesc de cei din africa de ex.), avem telefoane si alte aparate, avem mancare, nu ne temem ca vom fi mancati de animale, nu stai in pestera sau in casa in copac, avem haine, etc.
Dar cred ca pe de alta parte, pentru ca omul are o viata atat de usoara, pentru ca nu trebuie sa ne facem griji ca trebuie sa vanam, sa jupuim animale sa ne facem haine, si alte ocupatii din astea, omul a inceput sa se preocupe mult, mult prea mult de niste tampenii idioate. Aspectul fizic, haine scumpe si frumoase, obiecte cat mai scumpe. Acum, cand nu ne facem griji ca vom ingheta iarna stam in fata oglinzii si ne smulgem fire de par, sa aratam ''bine''.
Cred ca tehnologia, civilizatia, a scos tot ce e mai rau din om.
Asta e pretul ce a trebuit sa il platim pentru ''civilizatie'': constiinta, manierele noastre plus echilibrul naturii, ca ne-am cam bagat piciorul in planeta.
O zi buna!
"Rămâneţi dară cu bine, sunte firi vizionare,
Ce făceaţi valul să cânte, ce puneaţi steaua să zboare,
Ce creaţi o altă lume pe-astă lume de noroi;
Noi reducem tot la pravul azi în noi, mâini în ruină,
Proşti şi genii, mic şi mare, sunet, sufletul, lumină, -
Toate-s praf... Lumea-i cum este... şi ca dânsa suntem noi". (Mihai Eminescu-Epigonii, 1870, 15 august)