| alexandruct a întrebat:

Buna TPU
Cum imi pot convinge parintii sa-mi dea alocatia? am 17 ani si cand imi cer alocatia deoarece am nevoe.pentru ca sunt adolescent.mama imi raspunde ca eu mananc din banii aia. ce sa-i pot zice?
Pentru cel mai bun raspuns dau funda!

Răspuns Câştigător
| Estrellita a răspuns:

Eu cred ca ai putea sa-i spui ca esti deja destul de mare ca sa ai proprii tai bani si sa ai grija de ei.si nici macar nu sunt foarte multi...adica ai putea sa ai si tu grija de 50 de lei acolo sau cati sunt. laughing sau spune-le ca ai dreeptul asta ca e alocatia ta.incearca macar. :*

3 răspunsuri:
| mami a răspuns:

depinde in ce situatzie financiara se afla familia ta
intra-devar si tu trebuie sa contribui la cheltuielile din casa
ce sunt si 42 lei
daca te gandesti si faci o socoteala numa internetul pe luna de care te folosesti atunci curentul apoi alimentele hainele rechizitele toate costa si se platesc in bani
ai putea sa cautzi ceva de lucru in timpul liber sa iti castigi niste bani
si nu cred ca nu iti dau zilnic bani de buzunar

si ma rog la ce ai nevoie - sa scoti fete la suc - sti ce fiecare plateste consumatzia asa nemtzeste
sa iti cumperi prezervative - mergi la medicul tau de familie acolo le primesti gratis si chiar si sfaturi pe care nu ti le da nici mama si nici tata

pentru tzigari- lasa-le naibii ca nu te ajuta la bine

pentru jocuri la masinutze - spalare de creier si stors bani de la fraieri

cand vei avea familia ta si responsabilitatzile de parinte atunci ai vei intelege pe parintii tai

| Adry05 a răspuns:

Buna!
Daca le vei zice, nu vei rezolva nimic parerea mea, mai bine ai trece la fapte, adica prin asta vreau sa-ti spun ca trebuie sa le demonstrezi parintilor tai ca esti destul de responsabil incat sa poti avea singur grija de alocatia ta! Insa, mai exista si varianta ca ei sa nu fie intr-o situatie prea buna din punct de vedere financiar in acest moment, si ca sa se poata intretine mai bine, si sa duca o viata cat de cat mai buna, nu iti dau alocatia primita de la stat, si o tin pentru necesitatiile casei. Ar fi bine sa te interesezi si tu la parinti, cum este situatia lor financiara mai nou, ca de, cu criza asta apar tot mai multi someri si o parte din salarii sunt taiate. Iti dai seama ca si lor le este greu! Si trebuie sa-i intelegi, discuta cu ei, sunt sigura ca iti vor explica care e problema si veti reusii sa o rezolvati impreuna. Pana la urma, comunicarea este cea mai buna cale de a rezolva o problema! Fie ea, cat de mare. Sper ca te-am ajutat! O zi frumoasa!

| Liviu a răspuns:

Stiu cum e co1x dar mie de la 16 ani mi-o dadeau jumate
Dupa in ultimi 2 ani de scoala mi-au dat`o pe toata.