anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

cum sa sap de timiditate. Imi pasa prea mult de parerea lumii, si uneori imi e greu sa fac si lucruri banale, sa ma cer la baie de exemplu. In noua clasa nu m-am integrat si s-au format bisericute si am ramas pe langa. Vin mereu trista acasa sperand sa vina weekendul cat mai repede. Sunt o tipa de treaba, frumoasa, sociabila, stiu de gluma dar nu inteleg de ce nu pot sa ma integrez. Colegii mei sunt de treaba dar parca nu vor sa fiu in preajma lor. in afara scolii am destui prieteni dar la scoala chiar nu pot sa-mi fac. Va rog ceva sfaturi, chiar vreau ceva prieteni in clasa, sa am cu cine vorbi.

Răspuns Câştigător
| AdeA1991 a răspuns:

Buna, si eu am fost in aceiasi situatie in scoala si liceu, ba chiar ajunsesem sa nu mai pot sa raspund nici la intrebarile profesorilor de teama sa nu se rada de mine. Ceva ani, dupa terminarea scolii, am invatat 2 lucruri: 1- atitudinea mea timida ma facea sa par inabordabila in fata colegilor.
2- parerea lumii nu o sa iti puna paine pe masa( asta daca nu cumva intri in divertisment)

Incearca sa te conectezi cu colegii tai cu pasi mici. De la "Buna Dimineata" la "Ne vedem maine" spuse in fiecare zi, la descoperirea de subiecte in comun. Poate tie iti plac animeurile( doar un exemplu) sigur mai sunt si altii in clasa ta care urmaresc. Gasiti o serie comuna si vorbiti despre ea.
Cere-le recomandari de seriale sau filme, apoi discutatile impreuna.
Inteleg foarte bine ce iti doresti tu, dar asta cere timp, efort; si cel mai important - tu afara din zona ta de comfort.
Succes, si daca vrei sa mai vorbim pe tema asta trimite-mi un mesaj, fara nici un fel de rezerva.

3 răspunsuri:
| BunaZiuaMerio a răspuns:

Trimite o poza cu tine sa vad daca ai de ce sa iti fie rusine.

| Pavlov_Manu_1990 a răspuns:

Salut doar calmează te și spuneți in sine că e ușor că nu îți pasă de părerile altoră căci nu contează

| anonim_4396 explică (pentru Pavlov_Manu_1990):

Usor de zis. happy