Este foarte important sa nu-ti " spargi" cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria si cosurile se vor inmulti, clar nu-ti doresti asta.
Trebuie sa ai si o alimentatie cat mai ok : fara snacks-uri, lapte ( eu am observat ca daca beau lapte a doua zi deja imi apar pustule ), cafea, sucuri accidulate sau cu zahar adaugat, carne de porc, conserve, ciocolata, prajeli etc si sa mananci cat mai multe fructe si legume.
Schimba cat mai des fata de perna, o noapte foloseste-o pe o parte, o noapte pe cealalta si dupa la spalat. Prosopul de fata trebuie schimbat des sau poti sa-ti iei prosoape de hartie, cele de la Clever sunt mai groase. ( le gasesti in bila )
Cura-ti bine tenul de doua ori pe zi, foloseste un gel de curatare bland care sa nu dezechilibreze bariera naturala a pielii. Gelul Bioderma Sensibio moussant este foarte bland cu tenul si poti sa-l folosesti si pe ochi fara nici-o problema. Poti incerca si gelul/spuma de curatare din gama balea med, se gasesc in DM si sunt mai ieftine decat dermatocosmeticele dar sunt formulate bine. Gasesti o lista aici : http://pasagera.ro/produse-cosmetice-ieftine-si-bune-balea.html
Ca si tratament iti recomand crema bioderma sensibium global, are acid salicilic ( BHA care este un exfoliant - iti explic mai jos ce-i cu el ) si cateva ingrediente antiinflamatoare si calmante.
Eu folosesc Lotiune BHA 2% de la Paula's Choice si pot sa zic ca este dumnezeu pe pamant pentru mine. In curand o sa mi se termine si planuiesc sa o recumpar :))
http://www.paulaschoice.ro/skin-perfecting-2-bha-lotion-exfoliant.html
Eu am luat crema asta de 1/8 martie, aveau promotie 15% la depasirea comenzii de 150 de lei ( ceva de genul fata de promotia actuala care e pentru comnezi de peste 350 lei ) si mai dadeau si un ser antioxidant concentrat in varianta mini. Daca nu te grabesti iti sugerez sa-ti iei cand e o promotie mai faina la ei, aboneaza-te la newsletter.
Acestea sunt beneficiile bha-ului :
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte
Acest lucru tine si de alimentatie. Incearca sa mananci mai sanatos i sa bei 2 litri de apa plata zilnic.
Incearcă aceste 3 măşti timp de câteva zile.
1. Masca cu amidon de porumb. Acest ingredient împreună cu oţetul. Cu ajutorul unei bucăţi de tifon se aplică acest amestec pe acea zonă de piele în care problema este cea mai gravă (frunte). Se spală cu apă rece masca după 15 sau 30 de minute.
2. Masca cu usturoi. În amestec cu gelul de aloe vera, o plantă care ajută la vindecarea tenului cu acnee. Se pisează doi-trei căţei de usturoi şi se adaugă o linguriţă de gel de aloe vera. Masca se aplică pe zonele afectate şi se lasă să acţioneze 10 minute.
3. Masca cu fulgi de ovăz. Se macină şi se amestecă cu brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime. Pasta cremoasă se aplică în strat gros pe faţă, dar nu se ţine mai mult de 20 minute. Se clătește cu apă caldă, iar tenul se lasă să se usuce de la sine.