Buna gabriele
Eu fac dans spotiv de 10 ani si am avut aceeasi problema, problema emotiilor, parerea mea este sa iei o pauza de 2 saptamani sau mai mult pana cand ti se face dor din nou de antrenamente. si as avei scapa de emotii!
Dincolo de toate emotiile vin atunci cand nu esti sigura pe tine si cand te gandesti ca " aolo vine concurentul X si o sa ma intreaca ". iti spun sincer ca daca te gandesti ca tu esti cea mai buna si ca o sa castigi o sa ai motivatzii in plus si increderea in propria persoana vine de la sine!
Cand alergi in competitie niciodata sa nu te gandesti sau sa te uiti la concurenta din dreapta sau stanga. iti alegi un punct fix si te gandesti acolo. numai acolo!
Sper ca ti-am fost de ajutor, dar asa fac si eu si intotdeauna imi iese!
Astept un mesaj de la tine cand o sa vin din urmatoarea competitie sa-mi spui cum a fost!
Bafta
Motivele ar putea fi multe : fie treci printr-o perioada mai proasta, fie esti indragostita, fie pregatirea ta a scazut.
Acum eu nu te cunosc deci nu iti pot da sfaturi, pot decat sa iti spun cum am facut eu. Am avut si eu de multe ori chestia asta, dar la mine era vorba de altfel de concurs ( de matematica). Aici e vorba de "moral", care trebuie sustinut de altii dar in primul rand de tine. Ai putea sa gasesti pe cineva, nu conteaza cine, baiat sau fata si ii demonstrezi ca esti buna ( e cam dur a demonstra... sa le arati ce sti ). Daca el/ea e de treaba atunci iti va ridica moralul prin a recunoaste ca esti mai buna decat el/ea sau chiar mai mult ( ar fi ideal acest mai mult, trebuie sa ai prieteni mai putin orgoliosi carora sa le pese de tine ). Unul din ei ar trebuie sa fie obligatoriu, antrenorul.
Acum depinde si de tine cum ti-am mai zis. Din moment ce esti sportiva de performanta asta inseamna ca ai niste medalii, premii nu stiu ce se dau la voi. Cand mai ai starea aia, mai uita-te putin in spate astfel o sa ai elan, dar sa nu cumva sa renunti la pregatire
Sper ca te-am ajutat
Pune antrenorul cumva mai multa presiune pe tine decat pana acum si ti-e frica sa nu il dezamagesti? Nu te gandi la concurs ca la o competitie ci ca la un prilej de a-ti imbunatati recordul personal. Considera-i pe ceilalti concurenti nu adversari ci niste parteneri care au venit sa traga pentru tine (sa faca pe iepurii) ca sa te ajute sa-ti imbunatatesti recordul pesonal. Psiholog la club n-aveti? Succes!
Idkrjek întreabă: