anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De cand tata s-a recasatorit nu mai am o relatie prea buna cu el, asta intamplandu-se acum 5-6 ani.Acum 4 ani tatal meu a plecat la munca in Olanda si, de atunci eu stau cu sotia lui.De ea m-am apropriat mult mai mult decat de el, pot zice ca ea inseamna mult mai mult decat el pentru mine pentru ca a reusit sa se aproprie de mine si sa imi castige increderea.Cu el vorbesc la telefon sau pe net si mai mult decat 1-2 minute nu.De la vara o sa ne mutam cu el in Olanda definitiv si imi e teama de reactia lui cand o sa vada cat de mult m-am schimbat intr-o perioada de mai putin de un an de la ultima vizita.Cu el, cand merg acolo in vacanta ma cert si pe motive minore d-apai sa vada si cerceii in plus din urechea mea, noul stil vestimentar, look-ul, etc.Cum sa fac sa nu ma mai cert cu el, si chiar daca mama ii zice sa nu ma mai certe pentru ca am cele mai bune rezultate la scoala, ca merit lucrurile pe care le am, el ii zice ca nu sunt fiica ei, ca nu ea m-a crescut si bla-bla-bla.Cum sa fac sa fim o familie fericita?

Răspuns Câştigător
| FeelingFine a răspuns:

Asta inseamna ca tatal tau te iubeste si nu accepta ideea ca ai crescut.Se intampla in mai multe cazuri, nu numai tu esti singur/a.Incearca sa fii in acelasti timp si fata/baiatul lui tata dar si cea/cel care esti cu adevarat big grin

3 răspunsuri:
| cuteandfunny a răspuns:

Deci reiese ca ai intr-un fel o situatie fericita pentru ca daca tatal tau se insura cu o nesuferita cred ca iti era si mai greu. Eu zic sa vorbesti cu el despre viata ta, sa-i explici stilul vestimentar si sa incerci sa te apropii mai mult si de el ca pana la urma urmei el e tatl tau (biologic). Si partea in care nu prea vorbeste cu tine la telefon si pe net e pentru ca e foarte ocupat si n-are timp, sunt de parere ca de cum o sa va mutati cu el totul o sa fie exelent o sa aveti timp sa va cunoasteti succes happy

| oana1 a răspuns:

Stii vorba aia:"sangele apa nu se face"? eu cred ca tatal tau nu-si da seama ca ai crescut(sau nu vrea sa vada!)pentru ca a lipsit o vreme din viata ta.atunci cand o sa locuiti impreuna,fa tot posibilul sa-i dovedesti ca il iubesti si il respecti la fel ca inainte,chiar daca ai crescut si te-ei mai maturizat. explica-i ca o percepi pe mama ta vitrega ca pe un fel de prietena,pentru ca nu ai avut pe nimeni mai apropiat langa tine. daca te iubeste(si din reactiile descrise de tine, eu cred ca da), veti trece peste momentul reacomodarii si veti fi o familie fericita! succes!

| ioanaaa65 a răspuns:

Ei bine, spune-i clar si raspicat ca toate schimbarile de look si de caracter ale tale au avut de-a face cu plecarea lui in Olanda. Te-ai simtit stajenita sa ramai cu mama ta vitrega, care iti era in mare parte straina, corect? Asa ca nu ai mai vorbit cu parintii si ai incercat sa nu-ti lasi sentimentele la suprafata, poate de asta te-ai schimbat. Ai avut nevoie de o alinare, si ai gasit-o in tot felul de lucruri. Sa nu-ti fie rusine sau teama de reactia lui. Daca ii spui tot ce ai pe suflet cu siguranta te va intelege.
Sper ca te-am ajutat!