| Lulutica a întrebat:

De cateva luni, mai exact de cand am intrat la liceu, plang aproape in fiecare zi.In primul rand:Liceul.Nu sunt unde am vrut. pentru 6 sutimi nu am intat la liceul dorit.Si nici la profil...Chiar daca eu am pus socialele inaintea stiintelor naturii.(chiar daca vreau sa devin chirurg, nu vreau sa dau Bac-ul la mate!
O a 2-a problema ar fi presupusii "prieteni"(mai degraba amici)Pentru acestia e mai bine sa stai in casa, sa te joci un joc sau sa te uiti la o telenovela, decat sa mergi la o cofetarie, la un mall. O alta tipa cu care am fost in clasa nu iese niciodata pentru ca ba are de scris, ba n-are timp.ba n-are chef! Nici la mine incasa nu vine.
O a 3-a problema sunt noii colegi.Nu reusesc sa ma integrez. Chiar daca ma inteleg bine cu vreo 6 din clasa, ei au deja grupul lor, in care eu nu ma simt bine primita.
Singura consolare pe care o aveam de cate ori veneam de la scoala era mama, dar acum e in Italia iar eu nu stiu ce sa mai fac pentru a nu ma simti atat de nefolositoare!
Daca ati trecut vreodata printr-un caz asemanator cu al meu, spuneti-mi cu ati trecut peste.Sau dati-mi pur si simplu sfaturi.
Multumesc anticipat.

1 răspuns:
| DarQueen a răspuns:

Există o cale: transferă-te, la alt liceu, alt profil, dacă virgulă chiar crezi că nu o să poți face față.
Cât despre integrări în grupuri, nici eu nu am fost prea bine văzut în clasele 9-10, dar le-am demonstrat ce pot și îți zic, în a 12-a, mai mult de jumate clasa și-au cerut scuze și, mi-au adresat cuvinte ca „Îmi pare rău că nu am fost prieten cu tine", „păcat că a trecut timpul și nu am profitat de el să te cunosc cu adevărat".
Peste tot e greu cu acomodatul, dar la fete e mult mai ușor să intre într-un grup.
Ce pot să îți zic eu, decât baftă și ai grijă de tine, nu lăsa asta să te afecteze prea mult.