Buna.daca vrei sa ai un par sanatos si frumos urmeaza acesti pasi (matusa este coafeza)
1. daca recent nu ti-ai luat din varfuri primul pas este sa te tunzi putin, doar la vanfuri
2. apoi iti cumperi mai multe soampone head soulders pentru volum (sa iti iei mai multe pentru ca daca ramai fara sampon nu trebuie sa te duci mereu la magazin sa iti iei, si pentru ca daca in caz nu mai are head & shoulders o sa iti iei altul si daca iti schimbi samponul mereu faci matreata)
3.cumperi balsam de preferat head&shoulders si un spray pentru par uscat
4.te speli pe cam cu sampon apoi pentru a-l descurca mai bine dati cu otet apoi cu balsam si apoi te clatesti foarte bine
5.il usuci cu feonul timp de 5 min apoi dai cu acel spray si te usuci din nou cu feonul pana se usuca foarte bine (daca ai placa iti intrepti parul dupa ce te usuci foarte bine la par -placa o sa-ti dea foarte mult volum dupa spalarea parului, daca n-ai placa in timp ce te usuci la par cu feonul (dupa ce ti-ai dat cu spray) te peri ou o perie speciala de la radacina la varfuri.
6. daca vrei sa il ai drept lasa-l asa daca vrei sa il ai ondulat dupa ce repeti acesti pasi de mai multe ori prindeti-l in coada pentru a fi matasos si frumos.
TE ROG FA ASTA TE VA AJUTA A MERS SI LA MINE, DUPA CE FACI ASTA DE CATEVA ORI IMI DAI UN MESAJ SI IMI SPUI CUM A FOST. PAPAPA
Toate avem un adevarat cult in ceea ce priveste ingrijirea parului, toate folosim balsamuri, masti, creme si diverse seruri pentru mentinerea sanatatii lui, dar o ingrijire corecta a parului nu este atat de usoara pe cat pare.
Totul incepe de la spalatul parului. "O spalare pe saptamana e suficienta, daca trebuie sa il speli mai des este pentru ca asa l-ai obisnuit". Acesta este un mit foarte des intalnit, conform caruia toate tipurile de par au nevoie sa fie curatate la un interval de timp standard.
Insa asa cum tenul poate fi de mai multe tipuri, la fel si parul pe care il avem "in dotare" poate fi mai gras sau mai uscat. Samponul trebuie ales in functie de aceasta caracteristica a parului. Poate nu stiai, insa majoritatea sampoanelor au in compozitie si o cantitate mai mica sau mai mare de balsam, in functie de asta fiind recomandate unui anumit tip de par.
Parul gras se va curata cu un produs special conceput pentru el, care sa contina extracte de citrice si cat mai putin balsam. O greseala frecventa este alegerea unui sampon pentru mentinerea culorii parului, care contine substante care ingrasa parul.
O mentiune speciala o merita parul foarte gras care necesita spalare zilnica. In acest caz vom folosi un sampon pentru uz frecvent care protejeaza parul si scalpul de deshidratare excesiva. Utilizarea unui sampon care degreseaza excesiv nu va face altceva decat sa stimuleze suplimentar productia de sebum, intrand astfel intr-un cerc vicios.
Parul uscat, pe de alta parte, are nevoie de produse bogate in lipide, ceramide si uleiuri naturale, pe care nu le poseda in mod natural sau datorita agresarii lui prin diverse procedee cosmetice.
In cazul in care avem un par vopsit sau deteriorat, vom opta pentru produse speciale destinate acestui tip de par si care de obicei contin o cantitate mai mare de balsam si silicon, care actioneaza ca un manson in jurul firului de par, impiedicand pierderea pigmentului si conferind parului elasticitate.
O regula pe care probabil o stii este sa nu aplici samponul concentrat in par, ci sa-l diluezi cu un pic de apa in palme inainte. La radacina, masarea scalpului va stimula glandele sebacee, asa ca un masaj usor cu buricele degetelor, fara sa folosim unghiile, va fi benefic in cazul unui par uscat.
In timp ce un par gras nu beneficiaza in mod deosebit de aplicarea unui balsam, acesta este indispensabil in cazul unui par uscat, mai ales daca este si vopsit. Balsamul va hrani si hidrata parul, prevenind in acelasi timp si ruperea firelor.
Este recomandabila alternarea balsamului cu o masca de par pentru un tratament intensiv de ingrijire. Ambele produse este de dorit sa fie folosite pe lungimea parului, cu evitarea radacinilor, deoarece rezultatul poate fi un par fara volum, care sta lipit de cap. Clatirea cu apa calduta, urmata de un jet rece pe lungimea firului va inchide cuticulele si va conferi parului un aspect lucios.
Un alt aspect important este uscarea parului. In cazul in care nu poti renunta la uscator este bine sa-ti protejezi parul prin aplicarea cu generozitate a unui produs de protectie termica. In cazul in care alegi sa stergi parul cu un prosop, ai grija pentru ca o uscare prea energica duce la "ciufulirea" cuticulelor, parul devenind mat. O varianta mai sanatoasa este prinderea parului cu prosopul ca intr-un turban, apa fiind absorbita treptat, iar apoi uscarea sa naturala.
In ceea ce priveste produsele de styling, este adevarat ca in acest caz "less is more". Utilizarea prea multor produse, din dorinta de a ingriji cat mai bine parul (si balsam leave-in, si spray cu keratina, si produs cu SPF) nu va face decat sa incarce parul si sa-l sufoce, fara sa-i aduca nici un beneficiu.
Un ser pentru varfuri sau un produs pe baza de cristale lichide va proteja zonele cele mai fragile ale parului, prevenind despicarea lor si aspectul inestetic. Iar la sfarsit, produsul de styling preferat va fi cel care iti va definitiva look-ul! Multe femei sufera din cauza parului extrem de uscat, care, la randul lui, poate duce la alte probleme si in final, la deteriorarea grava a parului. Este important sa intelegem cauzele si tratamentele pentru aceasta afectiune. Desi la prima vedere te poti gandi ca problema este cauzata de lipsa apei, deci a hidratarii, de fapt apa este adesea vinovata in mod opus fata de cum ai putea crede. Apa din piscine si in general inotul, impreuna cu samponarea prea frecventa sunt doua motive comune pentru parul uscat. Alti dusmani ai parului uscat sunt soarele, vantul, tratamentele chimice, caldura emanata de aparatele de coafare, iar in unele cazuri, cauza este una genetica.
Parul are in mod normal, continutul de umiditate de 10%. In cazul in care continutul de umiditate al parului scade sub acest nivel, se poate reduce abilitatea parului de a atrage si retine umezeala. In plus, de multe ori glandele sebacee de la radacina parului nu produc suficiente uleiuri naturale. Acest ulei hraneste parul si il face sanatos, o cantitate prea mica de sebum poate provoca uscarea parului si lipsa de stralucire a acestuia. Fie ca uscarea parului tau este provocata de vreme, de sursele de caldura, sau de lipsa uleiurilor naturale, exista modalitati de a remedia parul uscat.
Samponarea poate curata parul, dar l-ar putea lipsi, de asemenea, de uleiurile de care are nevoie pentru a fi sanatos. Exceptand cazul in care au un scalp gras, femeile cu parul uscat ar trebui sa isi spele parul la fiecare 2 sau 3 zile, sau chiar mai rar, daca este posibil. Cand samponezi, acorda o atentie deosebita radacinilor si scalpului, evitand frecarea agresiva de-a lungul parului si a varfurilor; clatirea va actiona ca un magnet pentru sampon si va curata zonele respective. Utilizeaza intotdeauna un sampon usor, special conceput pentru parul uscat. Foloseste sampoane care au un pH redus. Sampoanele care sunt bogate in pH sau chiar si cele cu pH neutru ridica cuticulele firelor de par, permitand evaporarea umiditatii.
Balsamurile sunt adesea cheia pentru combaterea parului uscat. Unul dintre secretele care te vor ajuta sa rezolvi problema parului uscat consta in utilizarea unui prosop cu care sa absorbi cat mai multa apa din par inainte de a folosi balsamul. Niciodata nu sari peste etapa folosirii balsamului. In lunile de iarna, lasa balsamul sa actioneze timp de cel putin 3 minute, si doar 1-2 minute in lunile de vara. In cazul balsamului, spre deosebire de sampon, principalul obiectiv il reprezinta varfurile si parul pe toata lungimea lui, si nu radacinile si scalpul. Se recomanda ca in timpul de actionare al balsamului sa se pieptene parul pentru a asigura o acoperire adecvata si abia apoi sa fie clatit. Oricat de ciudat ti se pare, o alternativa foarte buna o reprezinta traditionala maioneaza. Aceasta este un balsam excelent pentru parul uscat. Se lasa sa actioneze intre 5 minute si o ora si abia apoi se spala parul. Atunci cand te clatesti, foloseste apa calduta sau rece, pentru a inchide cuticulele firelor de par, oferindu-i astfel beneficii maxime si de durata parului tau.
Uscarea si coafarea parului sunt si ele o problema, deoarece deseori cand ajung la aceasta etapa, femeile se grabesc si apeleaza la uscatorul de par. Daca trebuie sa utilizezi un uscator de par, o placa pentru intins sau un ondulator, foloseste-le pastrand temperatura la cea mai joasa treapta. Dar daca timpul iti permite, lasa-ti parul sa se usuce in mod natural. Iar cand vine vorba de stil, apeleaza la metodele traditionale, folosind role din burete sau bigudiuri din material plastic. Cand folosesti geluri sau lotiuni pe par, uita-te dupa cele special create pentru par uscat, cu un factor de hidratare mai ridicat. De multe ori cele care au extracte de fructe si uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de migdale si seminte de in sunt foarte bune pentru parul uscat.
Evitarea factorilor de mediu care afecteaza parul uscat, precum vantul, soarele si apa sarata sau cu clor va ajuta la eliminarea problemei, de asemenea. Se recomanda purtarea unei palarii atunci cand te expui la soare si vant. Cand inoti, utilizeaza o casca speciala sau evita sa te uzi pe par. Daca stii ca iti vei uda parul, aplica putin ulei de masline inainte de a inota sau de a merge la plaja. Dupa ce vii de la plaja, spala-ti intotdeauna parul cu un sampon cu o formula special dedicata ingrijirii estivale, pe care il poti gasi in farmacii.
Viziteaza regulat un salon pentru a-ti tunde varfurile. O optiune de mare efect pentru revitalizarea parului uscat este reprezentata de scurtarea regulata a parului, cel putin o data la 6 saptamani. Deoarece de multe ori capetele parului sunt cele mai uscate este important sa le tai in mod regulat pentr a scapa de aceste aspectul nesanatos al parului.
Protejeaza-ti parul in timpul noptii. Nu, nu te sfatuim sa porti nimic pe cap in timp ce dormi, ci doar sa fii atenta la ce fete de perna folosesti. Alege unele din satin sau matase, deoarece sunt mai „blande"cu parul tau decat cele din bumbac sau materiale sintetice. Parul aluneca mai usor pe acest tip de materiale, in timp ce fetele de perna din bumbac sau sintetice agata firul de par. In plus, bumbacul are tendinta de a absorbi umezeala si uleiurile din par, ducand, bineinteles, la uscarea acestuia.
Exista mai multe tratamente alternative pentru a elimina parul uscat. Si crezi sau nu, unele sunt intr-adevar surprinzator de eficiente.
Uleiurile pentru aromaterapie sunt considerate utile impotriva uscarii parului. Foloseste o combinatie de sase picaturi de ulei de lavanda, lemn de santal sau dafin si uleiuri esentiale de susan sau soia, aplica apoi uleiul pe par, inveleste in prosop timp de 15 minute, apoi clateste. Acest lucru va ajuta la tratarea parului uscat.
Terapia alimentelor: chiar si dieta poate juca un rol in uscarea parul. Mananca multe alimente bogate in omega 3 si acizi grasi, cum ar fi pestele. Este recomandat sa consumi somon sau alt peste de apa rece, cel putin de doua ori pe saptamana. Adauga ulei de seminte de in in dieta ta. Aproximativ doua linguri pe zi, adaugate la floricele de porumb sau la chipsurile de cartofi, pot reface uleiurile naturale produse de scalp. Semintele de in au o aroma asemanatoare cu cea a nucilor, deci le poti incerca linistita, nu e nimic neplacut.
Tratamentele cu uleiuri calde ofera hidratare parului uscat. Acestea pot fi achizitionate atat din farmacii, cat si din saloanele de specialitate. Dar un remediu preparat in casa este urmatorul. Pune 1 sau 2 picaturi de ulei de sofran in palme si freaca-le. Maseaza parul si nu clati. Ai grija sa nu folosesti o cantitate mai mare, altfel parul va deveni uleios si cu un aspect dizgratios. De asemenea, poti masa parul cu 2 linguri de ulei cald de masline sau migdale. Inveleste apoi parul cu un prosop, asteapta 30 minute si dupa aceea clateste. Aplica tratamente cu ulei fierbinte pe par cel putin o data la 3-4 saptamani pentru un rezultat maxim.
Daca ai parul uscat inseamna ca te confrunti si cu lipsa stralucurii. Un tratament sigur si foarte simplu de preparat este amestecul unei cani de lapte cu un ou batut. Pune-le la fiert, apoi aplica pe par. Lasa sa actioneze timp de 5 minute, apoi clateste-te bine. Foloseste acest tratament de doua ori pe saptamana si vei observa imbunatatiri majore.
Daca folosesti aceste tratamente in mod regulat vei reduce vulnerabilitatea parului la riscurile produse de factorii de mediu si vei oferi un plus de stralucire si hidratare parului. Vizitarea regulata a unui salon si folosirea produselor profesionale adecvate te pot scapa definitiv de parul uscat, redandu-i aspectul sanatos si stralucirea naturala.
Diva Hair iti recomanda:
Daca observi ca pierderea firelor de par se accentueaza, e un semn ca exista deficiente de vitamine la nivelul organismului tau. O tableta de Perfectil pe zi te scapa de acest risc.
Nu astepta momentul in care nu mai ai de ales! B6, biotina, acidul folic si mineralele sunt cateva din ingredientele obligatorii in dieta pentru sanatatea parului tau. Magneziul, sulful, siliciul si cuprul, toate continute de Perfectil, ar trebui sa fie pe lista ta personala cand vine vorba de frumusete, dar si de sanatate. Asadar, nu uita de tableta norocoasa! Daca vrei par mai lung tine cont de vitamina A! Ea face parul rezistent si il ajuta sa creasca rapid. De sub palarie vei scoate o podoaba grozava odata cu primii ghiocei. Cu Perfectil, iti permiti sa gandesti pozitiv in perspectiva!
Produsul se gaseste in farmacii si costa 30 de lei.
Parul fin sau subtire poate parea turtit sau fara viata, dar nu trebuie sa fiti un profesionist pentru a repara situatia. Urmati pasii de mai jos pentru a creste volumul parului dv.
Pasi
Alegeti un sampon si un balsam care sa dea volum. Tineti minte sa folositi un balsam usor - balsamurile intense pot face parul sa fie turtit.
Cautati urmatoarele ingrediente: proteine (keratina si colagen), polimeri de silicon sau compusi de polimer quaternium. Acesti compusi se aseaza pe firul de par si fac parul sa para mai voluminos.
Cumparati un produs de coafare precum spuma, gel sau fixativ.
Puneti o cantitate mica de produs in maini si frecati-le.
Treceti-va degetele prin par si frecati produsul la radacina firului de par.
Ridicati si tapati parul (adica strangeti parul in maini de la varfuri la radacini).
Lasati parul sa se usuce sau uscati-l cu foen-ul. De asemenea, incercati sa va uscati parul stand cu capul in jos.
Sfaturi
Adaugati putina apa in par in timpul zilei daca devine turtit, si ridicati si tapati din nou.
Cele mai multe saloane vand produse profesionale, numite ceara si chit, care sunt grozave pentru aplicarea la radacini pentru a le face sa stea in sus.
Daca sunteti indrazneata, incercati sa va vopsiti parul saten inchis sau negru. Cu cat este mai inchis parul, cu atat pare mai voluminos.
Atentie
Aveti grija sa nu folositi prea multe produse de coafare, pentru ca pot turti parul.
si pentru crestere, dati cu ulei de ricin.Papa sper ca te-am ajutat cat de cat
Idkrjek întreabă: