| BloomyxD a întrebat:

De ceva vreme nu mai sunt în apele mele... de exemplu acum sunt fericită, apoi sunt iarăşi tristă. Uneori simt că cedez, că nu mai pot. Am început al doilea semestru din an foarte prost şi tot aşa l-am şi continuat. Nu înţeleg ce e cu mine! Nu mă mai pot concentra pe învăţa la şcoală. Veştile proaste vin una după alta. mi-am dezamăgit părinţii,m-am dezamăgit pe mine - cu tata nu mă mai înţeleg. Dă vina pe mine din orice, din lucruri pe care nu le fac.
Acum că am luat 2 note mici mă tot bate la cap - el nu înţelege în ce situaţie sunt şi sincer nici nu vreau să-i spun. Nu e genul de părinte care să comunice probleme d-astea. Ei au numai aşteptări, dar fără să depune pic de efort să mă ajute.
Să revenim la şcoală : cum spuneam, nu-mi mai arde de învăţat,abia mă pot controla să reţin câteva idei. O parte din mine zice : Nu ai pentru ce să înveţi, iar alta zice : Învaţă, învaţă e spre binele tău! Dar de cele mai multe ori, partea cea rea deţine controlul asupra mea. Uneori,sunt conştientă în ce situaţie sunt, dar alteori nu.

Ce sfat mi-aţi pute da?

3 răspunsuri:
| MIChan a răspuns:

Iti voi da un sfat, sa stii ca nu esti singura care trece prin situatii grele. Iti sugerez o pauza, sa te aduni, de la invatat si de la problemele cotidiene. Daca vezi ca nu poti sa retii incearca un memo +. Incearca sa te motivezi singura, asta daca nu obtii un sprijin din partea parintilor. Legat de note stai linistita, nu e cazul sa disperi, orice problema are rezolvare. Incearca sa te aduni un pic si fa lucrurile pe rand. Problema cu care te confrunti este datorita faptului ca incerci sa faci multe lucruri de odata si putine iti ies, incearca sa le faci pe rand, si incearca sa-ti faci un program incat sa iti ajunga timpul sa le faci pe toate. Sper ca te-am ajutat.

| Mihaela1964 a răspuns:

Sfatul e sa te trezesti, altii sunt deja cu mintea acolo unde trebuie si profita de timpul care-l au si invata.Gandeste-te ca daca nu faci asta acum,mai tarziu cand vor apartea probleme reale(serviciu, lipsa banilor, cresterea copiilor, intretinerea unei familii) iti va fi greu sa inveti si sa recuperezi.Ca adult nu prea am ce sa inteleg, ca si tatal tau din starea ta; esti in vacanta si nu inveti.Tu ai intelege faptul ca parintii nu mai au chef de serviciu si stau acasa?

| Epigonul a răspuns:

Te-nteleg perfect, crede-ma.Cel putin cand vine vorba de scoala sunt exact in aceeasi situatie, poate chiar mai grava.Am note mediocre as putea spune.De ce toate astea? Din simplul fapt ca nu imi place sa invat ceea ce nu imi place.Scoala nu-mi ofera din punctul meu de vedere aproape nici o informatie pe care s-o consider folositoare.Sunt bagat in rahat pana la gat, este ultimul an am si o corigenta, pe langa problemele la alte materii, in prima sesiune de bac nu voi intra sigur si oricum probabil nici bacu n-am sa-l iau.Probleme am si acasa...bineinteles cum are tot omul, mai grave mai putin grave.Am momente cand sunt nervos, invinuiesc pe toata lumea din jurul meu pentru tot ce mi se intampla, am momente cand sunt fericit si uit de toate. Oricum,cu bune cu rele cum e scoala,trebuie facut un minim efort de a o termina,chiar daca scoala in zilele noastre a ajuns mai mult o formalitate, deoarece nu stiu cu ce invatatura iesi din ea.Ce sfat sa-ti dau? Habar n-am, decat sa-ti spun ca nu esti singura in aceasta situatie. Pune-ti putin lucrurile cap la cap si axeaza-te pe ceea ce crezi ca iti place sa faci si ce vei face si de acum in colo.Parintii sunt in lumea lor cu mentalitatea lor, cateodata nu te pot ajuta, doar tu poti.Bafta!