Nu va fi usor sa ii convingi. Daca te vei transfera in alt oras nu vei mai putea avea grija de sora ta, in plus vei fi la distanta de bunici si probabil isi vor face griji pentru tine. In legatura cu informatica, asta o poti invata si singura, oricum la scoala nu vei face mare lucru.
Cu suprindere vei afla ca nu vei face mai multa informatica nici in alta parte si este un domeniu in care poti excela singura si fara scoala, atata timp cat iti doresti cu adevarat asta.Mai indura situatia asta inca 3 ani pana vei termina liceul (nu conteaza ce liceu), si apoi vei fi libera sa pleci de acolo unde iti doresti tu si sa faci ce vrei. Daca faci asta acum vei ajunge sa regreti ca ti-ai lasat surioara in urma.Cauta 1/2 persoane cu care sa vorbesti si sa-ti petreci timpul daca este posibil ca sa-ti mai iei gandul de la lucrurile ce se petrec acasa.
Imi dau seama ca treci prin ceva foarte greu. Parerea mea este ca ar trebui sa le spui drept in fata ce ai de spus. Nu are rost sa tii in tine atatea lucruri, mai ales ca nu ai nimic de pierdut, daca spui ca oricum nu te lasa. Poate ii vei convinge asa sau ii faci sa inteleaga unele lucruri, dar nu cred ca sunt capabili.
Cursuri, cursuri de informatica, vrei sa cunosti Java, C++, Pascal etc? Cauta un curs si mergi la el, te va costa dar daca parinti te-ar refuza insemna ca nu le pasa de vitorul tau ca doar de aia ziceau ca muncesc in alta tara ca sa-ti faca tie un viitor mai bun?
Oricum daca inveti bine matematica/informatica si reusesti sa intri la o facultate buna ai rezolvat, acolo se invata carte nu gluma.
Si daca nu mergi la un curs(unde primesti si atestat, foarte util) poti cauta lectii online, sunt cu miile, tutoriale scrise/video despre tot.
Sincer, nu prea imi pasa de sora mea. Ma cert cu ea toată ziua, ma terorizează, ma amenință ca se arunca de la balcon, nu vrea sa facă nimic din ce ii zic. Deci Mi-ar fi tot una. Însă vreau sa plec fiindcă liceul asta chiar e varza, nu intru nicaieri cu el, sunt multe certuri in clasa, colegi rai, nu ma simt deloc in largul meu... Si deja exasperez, nu mai stiu ce sa fac.