Dacă o perioadă renunți la diverse alimente, când începi să-i dai corpului din nou aceleași alimente, bineînțeles că le va asimila la loc, de aceea se spune că e mai grea perioada de menținere decât cea de dietă propriu-zisă. Corpul are nevoie de cel puțin 6 luni pentru a se obișnui cu o nouă greutate.
În al doilea rând, nu mai lua în seamă sfaturile pseudo-nutriționiștilor de pe internet, că te poți îmbolnăvi. Toți sunt nutriționiști în ziua de azi, dar n-au habar o boabă de nutriție. Îți spun să renunți la grăsimi, dar fiecare părticică din corpul nostru are „grăsime". Să dau și un exemplu: acei „nutriționiști" te sfătuiesc să alegi iaurturi cu maximum 0, 5% grăsime în loc de un iaurt normal sau unul grecesc, dar nu îți spun și că grăsimea scoasă din iaurt e înlocuită cu zaharuri pentru a nu schimba(cu mult) gustul... Avem nevoie și de grăsimi, sunt esențiale, însă nu de grăsimi hidrogenate pe care le găsim în margarină, cartofi prăjiți, produse de panificație etc. Surse de grăsimi sănătoase sunt: semințe, pește, ouă, unt(natural), nuci, migdale etc; ideea e să fie cât mai puțin procesate. O greșeală mare a noastră, a românilor, este că noi combinăm proteina cu carbohidrați: pâine cu friptură, cartofi prăjiți cu carne, hamburgeri etc; se îngreunează mult digestia(de aici durerile de stomac, balonările, îngrășarea). Încearcă să mănânci cel puțin câte o salată zilnic, chiar la fiecare masă dacă poți. Pentru a ușura digestia, poți consuma după masă și 1-2 felii de ananas. Nu mânca doar fructe și legume, că nu furnizezi corpului toți nutrienții necesari.
Poate n-o fi cel mai plăcut lucru din lume să faci sport(nici eu nu sunt o maniacă, dar îmi place să joc badminton, să merg cu bicicleta, îmi plac și plimbările), iar la câte ramuri ale sportului sunt, sigur găsești ceva care să îți placă. Dacă te plimbi zilnic 30 de minute pe jos, e foarte bine.
Să nu uit, indiferent de regimul alimentar adoptat, la început corpul va slăbi mai repede, pentru că va elimina din apa în exces, chiar și din glicogenul de pe mușchi și din ficat. După ce te vezi „cu sacii în căruță", adică după ce ai slăbit, nu te aventura în prăjituri, sucuri, hamburgeri, ciocolată(poți consuma 2-3 bucăți zilnic, dar să fie ciocolată amară. Pare mai ciudată inițial, dar te obișnuiești), de aceea e recomandat să-ți schimbi stilul de viață, nu doar să ții o dietă.
Nu trebuie cine știe ce sofisticăreli pentru a slăbi; cu câteva reguli elementare poți da ușor jos.
Normal că te îngrași la loc după ce ai ținut o dietă nenorocită. Dacă învățai cum să mănânci mai sănătos, poate îți păstrai greutatea. O dieta ține un timp, apoi nu mai dă rezultate. Dacă vrei rezultate vizibile și de durată, alege un stil de viață sănătos.
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: