Carnea nu îngrașă decât dacă e combinată necorespunzător(cu cartofi, pâine, carbohidrați în general). Dacă o combini cu legume, de exemplu, chiar poți slăbi. Dacă n-o consumi în cantități industriale, nu îți va face rău. E ideal să menții un echilibru și să găsești proporțiile potrivite pentru corpul tău.
Dacă până acum ai fost obișnuită să mănânci un anumit aliment(nu contează de ce natură este el), îți va fi greu să-l excluzi deodată, deci dacă vrei să renunți la el în totalitate, fă-o treptat. În caz contrar, sunt mari șanse să apară frustrări, întrucât corpul tău vrea respectivul aliment. Alocă-ți o zi pe săptămână în care să mai mănânci și ceva dulce, o felie de pizza sau ce vrei tu, să fie acea „cheat day", bea multă apă și fă și sport, că te vei simți mai motivată, iar pielea nu va rămâne lăsată după pierderea kilogramelor.
Depinde si cum preparai carnea. Daca o prajeai si in general era preparata gras, atunci da, o sa mai slabesti la inceput. Insa era si buna ca-ti tinea de foame si implicit mancai mai putin atat la o masa cat si la restul.
Va trebui sa mananci multe legume bogate in proteine ca sa suplinesti lipsa ei.
Greu nu e daca tu-ti doresti asta, sunt multe persoane vegetariene care rezista bine-mersi deci n-ar fi ceva drastic.