| WindowsOpener a întrebat:

deci joi va fi sedinta cu parintii si i-am spus mamei de ea. Chestia e ca eu am niste note de care nu i-am spus ( am un 3 la fizica,pur si simplu nu inteleg fizica, si un 4 la chimie care l-am reparat cu un 7 in catalogul mic,si il va trece vineri,ca atunci am ora.) Daca ii zic ca voi invata si ca mi le voi repara,nu va merge, i le-am mai zis si nu cred ca vor tine la nesfarsit ..Mama e mai stricta putin si vreau sa zic ca deja semestrul asta am mai luat un 3 pe care l-a acceptat cu greu.
Vreau sa imi spuneti ce ar trebui sa fac. Si daca ii spun ca mi le voi repara si ca voi invata, credeti-ma ca nu ma va crede.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce Dumenzeu faci acasa daca nu inveti?
Cu atatea note de 3 si 4 eu ca mama, te-as baga in carantina acasa, adica: mancare apa si invatat doar! Nu televizor, nu telefon, nu computer, nu joaca afara sau cu prietenii, pana ai demonstra ca esti serios si iei cate un 10 la materiile proaste, si nici o nota sub 8.

Categoric te sfatuiesc sa-i spui mamei inainte sa mearga ea la scola!

| Nemessys a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa i le spui de acum. Pentru ca, nici unui parinte nu ii place sa se trezeasca cu o,, surpriza" din partea copilului sau, atunci cand este la o sedinta. Mai bine ii zici inainte de sedinta. Ii zici toate notele. Te sfatuiesc ca atunci cand ii dai aceasta veste, sa fie in toane bune. Nu normale, ci bune. Poate chiar super bune daca se poate. Si o sa inteleaga ca nu esti un copil perfect si ca nu poti invata perfect la toate materiile. Si cand iti mai zice ceva de genu', poti si tu sa-i zici ca si ea a fost elev si ca nu a avut numai 10 pe linie cat sa te certe/bata pe tine din cauza asta. Uite o vora : Nu conteaza notele, atat timp cat media este una dorita. Deci, orice nota se poate repara (spune-i si asta). Pe viitor, ca astfel de situatii sa nu se mai intample, incearca sa nu mai iei note asa mici, sau incearca sa iei cat mai putine note sub 5. Si prin asta nu zic sa iei numai 5-6, si inca 2-3 de 7. Dar da-ti silinta la scoala. Macar atat sa faci si tu pentru mama ta, la cate eforturi face ea pentru tine si nu uita, oricat este ea de de stricta, mereu si mereu iti vrea DOAR binele. Mult noroc. happy