anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU! Deci nu știu ce să fac, sunt a9a și colegii mei vor sa plece acasă la ultimele ore dar eu nu vreau, nu vreau sa fac absențe și mă simt foarte prost că azi ultima oră am plecat de la biologie. Ce ar trebui sa le spun, dacă nu vreau sa mai plec? Până la urmă nu sunt obligată să plec, nu? Sa le zic ca am o situație cu ai mei mai delicată și ca daca află (de la diriga) iese foarte rău? Ce părere aveți? Cum sa procedez, nu mă luați că trebuie să plec cu ei, până la urmă nu-s obligată, dar faza e că nu-mi doresc asta. Gen ai mei sunt de la țară și eu fiind la oraș, dau niște bani sa mă întrețină in chirie și eu ce fac? Ii dezamăgesc nu mulți înțeleg asta...crying(

5 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu pleci si gata, si daca ramai ultima in clasa tu trebuie sa iti vezi interesul tau, nu esti datoare sa dai explicatii nimanui ca nu iti dau colegii tai nici sa mananci, nici nu te justifica ei in fata parintilor si a profesorilor.

| Violleta2022 a răspuns:

Spune-i dirigintei, ca sa nu risti sa ai si tu nota scazuta la purtare sau absente nemotivate.

| dullcat a răspuns:

Buna.Am fost in aceeasi situatie, cand se impuneau sa chiulim toata clasa si nu am chiulit niciodata.Au inceput colegii sa manance la ciuperci? Cu siguranta.Imi mai pasa acum stiind ca au trecut atatia ani si s-au dus fiecare prin tara? NU, no one cares.Prin urmare respecta-ti principiile si implicit efortul parintilor, ca nu ai nimic de pierdut daca asculti de propriul sine si de propria vointa, alegand sa nu cedezi presiunii unui grup de persoane care nici macar nu te vor mai saluta pe strada cand te vad, ci ai numai de castigat.

| J0B0MAT a răspuns:

Doar tu ești singura care nu vrea să plece? Cu siguranță mai sunt și alții, iar dacă se repetă de multe ori aceste plecări, vor afla părinții și îi vor certa pe mulți și nu vor mai vrea să plece nici aceștia.
Poți să le spui că te ceartă ai tăi pentru că dau bani, pentru că faci absențe, dar nu știu cât îi va interesa pe restul.Ei tot te vor marginaliza pentru că te pui împotriva lor. Dacă ai o prietenă bună cu care să stabilești că rămâneți e mai ok și îi va atrage și pe alții să rămână.Cu cât sunteți mai mulți, cu atât le va fi mai greu să comenteze ceva celorlalți.
Ideal este să îți menții principiile și să faci ceea ce dorești, dar când ești împotriva majorității va fi mai greu să faci față hate-ului. Dacă știi că le poți face față, atunci e în regulă, dar având în vedere că e un colectiv cu care vei cam fi obligată să stai 4 ani, nu poți fi singură mereu și va trebui să mai lăsați unii de la alții.

| Eusuntingineru a răspuns:

Mergi cu valu*. Nu e cazu sa fi "Gica contra " Daca pleaca toti nu o sa ramai tu mai ales ca esti a 9 a si o cazi nasoa fata de coelgi.Iar daca pe drum o sa va opriti sa futamti sa sa consumati alcool sa umpleti tipul orelor chiulite gaseste un motiv si nu sta.Iar fata de parinti nu ai de ce
sa ti faci ganduri ...asa e in liceu. se mai chiuleste important e sa faci ce va util in acel timp. Enjoy the high scool?