anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU!
După cum mulţi dintre voi ştiţi, elevii de clasa a 8-a trebuie să dea săptămâna viitoare "marele examen de admitere la liceu"alias "evaluarea naţională".
Pot spune că mă aflu in această situaţie oarecum nefavorbilă.
Luni este testarea la limba şi literatura română iar miercuri la matematică.
Din nefericire, in fiecare seară am mici 'atacuri de panică' ce se rezumă la senzaţia de oprire a respiraţiei şi câteodată la insomnie..De exemplu noaptea trecută nu am dormit decât 3 ore...
Sinceră să fiu chiar nu ştiu ce să mai fac..am nişte emoţii uriaşe deoarece de acest examen depinde viitorul meu.

Ce sfaturi mi-aţi recomanda pentru a mă linişti?

Mulţumesc!

3 răspunsuri:
| pwp a răspuns:

Cu cat te framanti mai tare cu atat iti faci mai mult rau..Fii calma si scrie ceea ce sti si ce ai invatat.Cat despre viitor, nu depinde de notele luate la Evaluare..chiar daca pici la un liceu mai slabut nu-i capat de tara, daca vrei sa inveti vei invata oriunde.
Succes:*

| Polaris a răspuns:

Nu depinde niciun viitor de chestia aia, dacă voi vă construiți viața pe baza unor bucăți de hârtie pe care scrieți și apoi le predați e nasol; abia dacă e un examen obișnuit, mi s-a părut o pierdere de timp și am luat note ok fără să fi învățat nimic.
Evaluarea asta națională e doar multă gălăgie și agitație pentru nimic. La fel și școala în general.
Totul s-a transformat într-o cursă sportivă între copii retardați, ca să-și facă ei părinții și profesorii mândri și să-și hrănească ego-ul anorexic.

| TeckTonik997 a răspuns:

In primul rand, desi toti din jurul tau iti spun ca e important bla bla chiar nu este asa. Dupa nota de acolo esti admisa la liceu dar dupa un semestru esti libera sa te muti. In al doilea rand, liceul nu are nici o legatura cu viitorul. Facultatea si BAC-ul, acelea sunt importante cu adevarat pentru viitor, asta in caz ca iti doresti sa ocupi o functie bine remunerata cu efort fizic minim. In al treilea rand, nelinistea ta iti va face foarte mult rau la examen, oboseala acumulata, dureri de cap, greturi si alte lucruri care pot fii prevenite prin liniste si calm. Daca nu reusesti de una singura chiar ti-as recomanda sa ceri la farmacie niste pastile de somn, anti-stress.