Depinde de diriginti, dar in general, dupa ce se termina festivitatea tinuta in curtea scolii si intrati in clase, fiecare spune cateva cuvinte despre el: de la ce scoala vine, numele, de ce a ales liceul si/sau profilul respectiv etc. In orice caz, nu trebuie sa vorbesti mai mult de 30-60 de secunde. In prima zi o sa va tina in clasa aproximativ o ora (de obicei asa e, dar poate fi si mai putin).
A trecut ceva timp de la prima mea zi de liceu, insa din cate imi amintesc a fost cam asa:
Prima data ne-am adunat in curtea liceului, impartiti pe clase, pentru festivitatea de inceput. Directorul a povestit ceva pe acolo, a strigat dirigintii si clasele, iar dupa ce s-a terminat festivitatea dirigintele a inceput sa strige numele fiecarui elev din clasa lui, iar apoi ne-a dus in sala care urma sa fie sala noastra de clasa.
Iar acolo s-a prezentat, a zis cateva cuvinte despre el, ce materie preda, etc a mai strigat o data catalogul si ne-a intrebat pe fiecare in parte si ne-a intrebat de la ce scoala venim si de ce am ales liceul. Dupa ce a strigat catalogul ne-a dat orarul, ne-a facut cateva urari si ne-a lasat sa plecam.