| doesentmattermyname a întrebat:

E cineva de aici care-mi poate da cateva sfaturi? Am anxietate sociala.
Mi-e frica sa ma afirm, mi-e teama sa fiu judecata (chiar daca sunt, mereu), transpir in astfel de momente, am un gol in stomac, ma panichez.
E cineva intr-o astfel de situatie?
ps: argumentele „Nu-i baga in seama„ - sunt infirme pentru mine, deoarece, am incercat asta si am esuat. pot spune ca propozitia cu „nu-i baga in seama, o sa fie bine.„ o aud de la „prietena mea„ care „ma intelege„...
Nu am pe nimeni. sunt singura, ma am doar pe mine, si simt cum cedez. am fost distrusa psihic si emotional de fostul meu iubit.
Ps2: Orice sfat in limita bunului simt e binevenit!
Imi cer scuze pentru ora tarzie, dar pur si simplu nu mai pot.

Răspuns Câştigător
| NAT0 a răspuns:

Terapia cognitiv-comportamentală este o formă de psihoterapie foarte eficientă în tratamentul anxietăţii sociale. De asemenea există anumite medicamente care pot fi utile pentru acest tip de tulburare. Uneori cea mai bună soluţie este combinarea TCC cu medicaţia.

1. Terapia cognitiv-comportamentală (TCC)

Cea mai utilizată formă de psihoterapie pentru anxietatea socială este TCC. Premisa de bază a acestei forme de psihoterapie este că propriile noastre gânduri – nu alte persoane sau situaţii – determină felul în care reacţionăm şi ne comportăm. Chiar dacă situaţia nedorită nu poate fi schimbată – trebuie să faci o prezentare în faţa şefilor tăi sau sora ta aşteaptă şi îşi doreşte foarte mult să participi la nunta ei – putem schimba în bine felul în care gândim şi ne comportăm. TCC ne învaţă cum să reducem anxietatea pe care o simţim în situaţiile sociale astfel încât să le putem face faţă şi să nu le mai evităm.

Una din tehnicile utilizate în cadrul TCC este tehnica expunerii. Aceasta presupune expunerea într-un mediu sigur şi controlat, la situaţia/situaţiile sociale care provoacă anxietate. La fel ca şi în cazul altor tipuri de fobii, expunerea în acest caz implică confruntarea gradată şi repetată cu situaţiile problematice pe un fond de relaxare. La început această confruntare se face în imaginar, iar pe măsură ce anxietatea dispare se face trecerea în mediul real.

2. Tratament medicamentos

Pentru tratamentul anxietăţii sociale sunt utilizate trei tipuri de medicamente: antidepresivele, benzodiazepinele şi beta-blocantele. Cu toate acestea, datorită faptului că anxietatea socială este de obicei o boală cronică, efectul acestor medicamente este unul de scurtă durată, iar întreruperea tratamentului aduce cu sine reapariţia problemelor. Tocmai de aceea avantajul psihoterapiei în raport cu medicaţia este durabilitatea în timp a rezultatelor obţinute şi absenţa efectelor secundare.
.
.
Ori la psiholog ori pe pasile.happy

| doesentmattermyname explică (pentru NAT0):

Eu..nu pot spune cuiva problemele mele. o sa ma gândesc bine.
Multumesc mult pentru raspuns! :*

| NAT0 a răspuns (pentru doesentmattermyname):

De ce? Doar e un strain.laughing E ca si cum te-ai duce la biserica sa te spovedesti, cred ca se numeste.

2 răspunsuri:
Întrebări similare