Hey! Este absolut normal la varsta asta sa te doara cand te lovesti din greseala, sau alte chestii! Aceste chestii, in ziua de azi, sunt normale deja pentru fetitele de 9 ani (stiu asta de la verisoara mea...am lovit-o o data din greseala si m-a atentionat sa am grija data viitoare, ca o doare ). Nu ai nici un motiv pentru care sa te ingrijorezi! Toate fetele patesc la fel!
Cel mai bun lucru, cred eu, e ca de acum incolo sa vorbesti cu mama ta despre lucrurile acestea! Ea iti va spune cu lux de amanunte orice te framanta pe tine, si iti va explica ce trebuie sa faci pe viitor, ca fata! Este complicat sa fi fata...mai complicat ca la baieti! Cel mai important e sa stii tot ce e nevoie de la mama ta ! In orice caz, daca mai ai nevoie de un raspuns, anunta-ma! Te voi ajuta cu placere ! Sper ca ti-am fost de ajutor si ca m-ai inteles, si ca-mi vei urma sfatul (este spre binele tau) ! Funda? Bafta .
Buna,da,este normal sa te doara sanii cand te lovesti, tuturor fetelor ni se intampla acest lucru, deja de la varsta de 12-11 ani poate chiar mai devreme incepi sa te dezvolti din toate punctele de vedere,in special din momentul cand iti vine prima menstruatie.Cat despre arsuri,nu iti fa griji,ele nu reprezinta o problema,asa cum ti-am spus, este ceva normal.Cel mai bine ar fi sa discuti cu mama ta, fiindca intotdeuna mama va fi cea mai buna prietena.Ea iti va da sfaturi, te va ajuta cand ai probleme incercand sa caute solutii, chiar si atunci cand iti vei face un prieten[iubit], prima care trebuie sa afle este mama ta.Niciodata sa nu ii spui celei mai bune prietene toate secretele tale sau lucrurile care te framanta, fiindca nu exista persoana in aceasta lume in care sa iti poti pune toata increderea, in afara de mama ta bineinteles. Sper ca te-am ajutat, si nu te ingrijora in privinta sanilor.Sau daca vezi ca in timpul menstruatiei vor deveni mai tari, trateaza acest lucru cu calm, este normal.Bye!
anonim_4396 întreabă:
Elenastoica9 întreabă: