Ingerii si dragii :3 [scuze de nume dar jocul e destul de fain; eu il jucam toata pauza in a 3-a]Deci se joaca asa:Fetele sunt ingerii si baietii sunt dracii, daca sunt numai fete/numai baieti iti trebuie niste repere ca sa stii cine din ce echipa e gen o sforicica la mana, etc si fiecare echipa trebuie sa aiba 2 case,dracii trebuie sa prinda ingerii si sa-i bage in casele lor sa devina draci si e un fel de "arbitru" care spune cand dracii prind ingerii si cand ingerii prind dracii, castiga echipa care lasa cealalta echipa doar cu un jucator, dar ingerii transformati in draci nu sunt draci, draci sunt un fel de sclavi si viceversa .Asa se joaca.
Mai stiu si:Mata cocotata
Deci:mai intai copii care joaca se aduna in cerc si incep o numaratoare, cine pica primul e mata.Si copii trebuie sa fuga de mata insa aceasta nu-i poate prinde daca se cocoata pe ceva si zic"cocotat". Urmatoarea mata e copilul care este prins cand nu era cocotat.[a si mata-pisica, nu mama, n-am diacritice]
Mai stiu si :1, 2,3 la perete stai
Deci tot asa cu copiii in cerc si numaratoare si copilul care pica se pune si trebuie sa se intoarca cu spatele la ceilalti care stau in linie dreapta la o anumita distanta de el si sa spuna:1, 2,3 la pereten, stai
in timpul ala copiii trebuie sa alerge spre el dar cand spune "stai" trebuie sa nu se miste, deloc din pozitia in care au ramas cand a spus "stai". Daca se misca o iau de la capat.Se pune cel care a ajuns primul la perete
Mai e si:imparate luminate
Din nou cu numaratul si cine pica e imparatul.Tot asa ceilalti jucatori stau la o anumita distanta de "imparat" si fiecare zice pe rand "imparate luminate, cat e ceasul la cetate[cu aur si diamante-cine vrea poate sa zica si asa] si el zice:o/sau mai multe9ex:2,4,5) mamaligi, la mamaliga sare si se rasuceste in aer, se invarte ca o mamaliga xD, un pas de furnica sau un pas de urias/sau mai multi.Cine ajunge primul la imparat devine imparat.
Tablouri,tablouri
Iar cu numaratoarea si cine pica zice:Tablouri tablouri de animale!
Si ceilalti trebuie sa se prefaca ca sunt animale, pe cine alege copilul care a zis"tablouri tablouri de animale", acela e urmatorul care spune, acel copil se presupune ca a imitat cel mai bine un animal.
Atentie:poti spune orice fel de tablouri, nu neaparat de animale.
Ingerii si demonii[asta e de copii mai mici]
deci se stabilesc echipele si fiecare isi aleg 3 puteri si au si scut, si se "lupta" intre ei pana una din echipe nu mai are membrii in viata.Ti-am zis ca asta e mai stupid
Sper ca te-am ajutat, fundita?:3